Kornssoppa med rökt kött och grönsaker

Sortera bönorna, skölj dem och lägg dem i vatten i kylen över natten. Skär det rökta köttet i små bitar som är en centimeter stora. Tvätta moroten och sellerin, skala dem och skär dem i...
Ingredienser du behöver
1 handfull vita bönor
50 g rökt
1 morot
50 g selleri
50 g purjolök
25 g smör
1 matsked vetemjöl
250 ml grönsaksbuljong
1 lagerblad
1 potatis
150 g gryn
40 ml vispgrädde
salt, peppar
Steg-för-steg instruktioner
Lägg bönorna i vatten och låt dem ligga i kylskåpet över natten. Skär det rökta köttet i små tärningar i storlek av en centimeter. Rengör moroten och sellerin och skär dem också i tärningar. Skär purjolöken i ringar med en tjocklek av en halv centimeter.
I en panna smälter du smöret, tillsätt sedan den hackade grönsaken och fräs i ungefär 5 minuter. Strö över mjölet, fräs i ytterligare 2 minuter och häll sedan på buljongen. Tillsätt det rökta köttet, de inlagda bönorna och lagerbladet.
Rengör potatisarna och skär dem i tärningar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med korn, häll på grädden och koka tills allt blir mjukt. Avsluta med att salta och peppra efter smak.
Ytterligare information om receptet Kornssoppa med rökt kött och grönsaker
Kornskålsoppa med rökt kött och grönsaker är en mättande och välsmakande rätt som har vunnit hjärtat hos många älskare av tjeckisk mat. Huvudingredienserna är korn, rökt kött och färska grönsaker, vilket tillsammans skapar en läcker och näringsrik kombination. Soppan är perfekt för kalla dagar, då den värmer och ger energi. Den rökiga smaken av köttet kompletterar utmärkt med den milda aromen av kokta grönsaker, vilket gör denna soppa inte bara välsmakande utan också mycket doftande. Ett perfekt val för familjeluncher eller middagar som kommer att glädja varje gäst.