Pepparkaksringtårta

Till eftermiddagskaffet eller teet hör alltid något sött.
Ingredienser du behöver
1 kopp socker - strösocker
1 matsked kakao
1/4 kopp olja
2 koppar vetemjöl - fint
fett
mjöl
florsocker
1 st pepparkakskrydda
1 och 1/2 kopp mjölk - halvfet
Steg-för-steg instruktioner
För att göra förberedelserna enklare använder vi en kopp för att mäta ingredienserna.
Vi förbereder en skål och häller i pepparkakspulver och mjöl. Vi lägger i socker och kakao. Till sist häller vi i mjölk och lite olja. Med hjälp av en robot eller för hand blandar vi ingredienserna noggrant.
Vi sätter ugnen på 180 °C.
Vi smörjer en form för sockerkaka med fett och strör mjöl i den. Den färdiga smeten häller vi i formen och sätter den i ugnen i cirka 45 minuter.
Vi förbereder en bricka för sockerkakan. Vi pudrar sockerkakan med florsocker och serverar. Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Pepparkaksringtårta
Pepparkaksform är en traditionell tjeckisk dessert som kombinerar saftigheten hos en formkaka med doften och smaken av pepparkaka. Den förbereds typiskt av vetemjöl, socker, ägg, mjölk och olja, till vilka pepparkakskryddor tillsätts, ofta inklusive kanel, nejlikor och ingefära. Denna läckra kombination kompletteras med bakpulver eller natron för en luftig textur. För att berika smaken kan nötter, russin eller kandad frukt blandas in i degen. Pepparkaksform är särskilt populär under advent och jul, då den serveras med glögg eller te.