Lätt och läcker cheesecake med blåbär enligt Lisa

Kexen krossas fint i en mixer eller i en plastpåse med hjälp av en kavel eller den platta delen av en köttklubba. Smulorna från kexen blandas sedan…
Ingredienser du behöver
Underlag
200 g smörkakor
40 g smör
Fyllning
2 förpackningar naturell Lučina (totalt 250 g)
3 ägg
120 g florsocker
några droppar citronsaft
Topping
2 burkar gräddfil
2 vaniljsocker
Sås
350 g blåbär (även frysta)
100 ml vatten
socker efter smak
citronsaft
en tesked maizena
Steg-för-steg instruktioner
Krossa kakorna fint antingen i en köksmaskin eller i en plastpåse med en kavel eller den platta sidan av en köttklubba. Smulorna från kakorna blandas med smör som vi smält på spisen eller bara låtit mjukna vid rumstemperatur. Denna blandning trycker vi jämnt ner i en springform vars botten vi klätt med bakplåtspapper.
Låt det stå i kylskåpet en stund så att det stelnar.
Vispa sedan äggen med sockret tills vi får en ljus skum. Tillsätt färskost, några droppar citronsaft och en nypa salt. Häll denna blandning på kakbotten och sätt in i ugnen förvärmd till 190°C. Grädda i 25 minuter och ta sedan ut. Höj temperaturen i ugnen till 210°C.
Under tiden blandar vi gräddfil med vaniljsocker och när kakan har tagits ut ur ugnen, breder vi den jämnt över ytan. Sätt sedan kakan tillbaka i ugnen i 5 minuter.
Låt det svalna och ställ in i kylskåpet i några timmar, helst över natten.
Lägg blåbären i en kastrull, tillsätt lite vatten, socker och låt dem koka. I en skål blandar vi en tesked majsstärkelse med en liten mängd vatten och häller sedan denna blandning i de kokande blåbären. Koka tills såsen tjocknar. Skär slutligen den stelnade kakan i bitar och häll de varma blåbären över.
Ytterligare information om receptet Lätt och läcker cheesecake med blåbär enligt Lisa
Enkel och läcker cheesecake med blåbär enligt Liza
Upptäck magin med en efterrätt som gläder varje godisälskare! Denna cheesecake, inspirerad av Liza's recept, är inte bara lätt att förbereda, utan också otroligt läcker. Med sin krämiga konsistens och fräscha blåbär skapar den en perfekt kombination av smaker. Oavsett om du serverar den vid familjefester eller som en söt avslutning på helgmiddagen, kommer den garanterat att vinna allas hjärtan. Förbered denna efterrätt och låt dig ryckas med av dess läckerhet!