Mini langoše av gräddfil

Mini langoše av gräddfil
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 35

Från mjölk, socker och jäst gör vi en deg som vi sedan blandar med mjöl, gräddfil, ägg och salt. Vi skapar en deg och låter den jäsa på en varm plats.

Ingredienser du behöver

600 ml mjölk
1 kg vetemjöl
1 ägg
en nypa socker
42 g jäst
en nypa salt
200 g gräddfil

Steg-för-steg instruktioner

Av mjölk, socker och jäst gör vi en deg, som vi sedan blandar med mjöl, gräddfil, ägg och salt. Vi knådar degen noggrant och låter den jäsa i en varm miljö.

Vi rör om degen en gång.

Med en mjölad matsked formar vi högar på en mjölad bänk.

Vi formar dem till runda former för hand och låter dem jäsa en stund.

Därefter gör vi en grop i mitten med handen och drar försiktigt i kanterna.

Langosarna steker vi i en djup panna i ett tjockt lager het olja, på båda sidor. Sedan lägger vi dem på en tallrik täckt med servetter för att suga upp överflödig olja.

Fyllningen kan vara både söt och salt.

Ytterligare information om receptet Mini langoše av gräddfil

Mini langosar av gräddfil är utmärkta och spröda delikatesser som kommer att glädja alla älskare av traditionell tjeckisk matlagning. Denna variant av langosar är speciell tack vare användningen av gräddfil, som ger degen en mjukhet och läcker smak. Mini langosar är snabba att förbereda och kan serveras med olika populära ingredienser, såsom vitlök, ost eller ketchup. De är perfekta som snacks på fester eller kalas och kommer garanterat att bli dina favoriter.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Vegetarisk
Tag: beaivemális, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, álki, slovákia, biergokeahtes borramušat, steike, eará, mánáidfeasta, feasttat ja ávvudeamit, njuoskkadeapmi, ungáragiella

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Mini langoše av gräddfil.

Lägg till kommentar