Klassisk spansk fågel

Spansk fågel, så som min mormor lärde mig.
Ingredienser du behöver
8 skivor nötkött
fyllning 8 skivor bacon
1 st stor lök
2 st ägg
2 st korv
4 st söt-sur gurka
salt
4 matskedar fett
mald peppar
8 matskedar fullfett senap
sås
2 - 3 matskedar gurklag
1,3 l vatten
mald peppar
1 köttbuljongtärning extra stark buljong
1 st ägg
2 - 3 matskedar vetemjöl
salt
4 st söt-sur gurka
vatten
Steg-för-steg instruktioner
Nötköttet skärs i tunna skivor som bankas platt, saltas och peppras.
Äggen kokas hårdkokta och två skivas i klyftor. Gurkorna skärs i halvor. Korven skalas och skärs i klyftor.
Köttskivorna smetas med senap, och på varje läggs en skiva bacon. I skivan läggs ett ägg, en korvbit och en gurka och skivan rullas. Med grov tråd lindas den väl och knyts främst i ändarna så att fyllningen inte ramlar ut.
Löken skalas, hackas fint och fräses gyllene. Därefter läggs fågelbitarna i pannan och steks runtom.
Under tiden kokar vi vatten, tillsätter en buljongtärning och vispar ordentligt. Den resulterande buljongen hälls över de spanska fågelbitarna, blandas och får sjuda under lock i ca 90 - 120 minuter.
Det tredje ägget och de inlagda gurkorna skärs i tärningar. Fågelbitarna tas upp och äggen och gurkorna tillsätts i såsen och värms upp. I vattnet vispar vi ihop mjölet, lagen från gurkorna, salt och peppar och häller ner i såsen. Vi kokar i 20 minuter under omrörning. Efter smak tillsätter vi mer salt och peppar och lägger tillbaka fågelbitarna utan tråd.
Klassiska spanska fågelbitar serveras med hemmagjorda vetebröd dumplingar eller ris.
Ytterligare information om receptet Klassisk spansk fågel
Klassisk spansk fågel är en populär tjeckisk maträtt som traditionellt tillagas av skivor av kött, vanligtvis fläsk- eller nötkött. Köttet är fyllt med olika ingredienser, som inlagda gurkor, skinka, lök och vitlök. Efter att fågeln är insvept paneras den i mjöl eller ströbröd och steks i panna, vilket ger den en krispig yta. Den serveras vanligtvis med potatis och grönsaksbitar. Denna rätt är populär för sin saftighet och den unika smaken som påminner om hemgjord tjeckisk matlagning.