Klassisk spansk fågel

Klassisk spansk fågel
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Spansk fågel, så som min mormor lärde mig.

Ingredienser du behöver

8 skivor nötkött
fyllning 8 skivor bacon
1 st stor lök
2 st ägg
2 st korv
4 st söt-sur gurka
salt
4 matskedar fett
mald peppar
8 matskedar fullfett senap

sås
2 - 3 matskedar gurklag
1,3 l vatten
mald peppar
1 köttbuljongtärning extra stark buljong
1 st ägg
2 - 3 matskedar vetemjöl
salt
4 st söt-sur gurka
vatten

Steg-för-steg instruktioner

Nötköttet skärs i tunna skivor som bankas platt, saltas och peppras.

Äggen kokas hårdkokta och två skivas i klyftor. Gurkorna skärs i halvor. Korven skalas och skärs i klyftor.

Köttskivorna smetas med senap, och på varje läggs en skiva bacon. I skivan läggs ett ägg, en korvbit och en gurka och skivan rullas. Med grov tråd lindas den väl och knyts främst i ändarna så att fyllningen inte ramlar ut.

Löken skalas, hackas fint och fräses gyllene. Därefter läggs fågelbitarna i pannan och steks runtom.

Under tiden kokar vi vatten, tillsätter en buljongtärning och vispar ordentligt. Den resulterande buljongen hälls över de spanska fågelbitarna, blandas och får sjuda under lock i ca 90 - 120 minuter.

Det tredje ägget och de inlagda gurkorna skärs i tärningar. Fågelbitarna tas upp och äggen och gurkorna tillsätts i såsen och värms upp. I vattnet vispar vi ihop mjölet, lagen från gurkorna, salt och peppar och häller ner i såsen. Vi kokar i 20 minuter under omrörning. Efter smak tillsätter vi mer salt och peppar och lägger tillbaka fågelbitarna utan tråd.

Klassiska spanska fågelbitar serveras med hemmagjorda vetebröd dumplingar eller ris.

Ytterligare information om receptet Klassisk spansk fågel

Klassisk spansk fågel är en populär tjeckisk maträtt som traditionellt tillagas av skivor av kött, vanligtvis fläsk- eller nötkött. Köttet är fyllt med olika ingredienser, som inlagda gurkor, skinka, lök och vitlök. Efter att fågeln är insvept paneras den i mjöl eller ströbröd och steks i panna, vilket ger den en krispig yta. Den serveras vanligtvis med potatis och grönsaksbitar. Denna rätt är populär för sin saftighet och den unika smaken som påminner om hemgjord tjeckisk matlagning.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Nötkött
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Klassisk spansk fågel.

Lägg till kommentar