Biffrulla med svampsås

Biffrulla med svampsås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Från nötkött enligt eget val förbereder vi en skiva, eller så kan vi köpa den direkt. Den övre delen av skivan bankas försiktigt ut över plastfolie och saltas sedan.

Ingredienser du behöver

ca 800-900 g nötköttsfilé
salt
peppar
2 äldre bröd
15 g torkade svampar
70 ml mjölk
1 ägg
2-3 vitlöksklyftor
muskotnöt efter smak
timjanblad (rosmarin) efter smak
ca 100 g engelsk (eller annan) bacon
Vidare
80 g rökt sidfläsk
2 lökar
3 vitlöksklyftor
35 g torkade svampar
örter efter smak

Steg-för-steg instruktioner

Från nötkött av eget val förbereder vi en bit som, om den inte är färdig, kan köpas. Vi bankar försiktigt den övre delen av biten över plastfolie. Vi salta och peppra biten och lägger skivor av bacon ovanpå. På baconskivorna fördelar vi jämnt fyllningen och rullar sedan biten tätt till en rulle. Efter att ha rullat in den förstärker vi rullen med snöre.

Till fyllningen tar vi äldre wienerbröd som vi skär i små tärningar och droppar med mjölk eller vattnet från de blötlagda svamparna så att de suger åt sig väl. Sedan smaksätter vi dem med muskotblomma, salt, peppar, vitlök och färska timjan- eller rosmarinkvistar efter egen smak. Till sist tillsätter vi hackade och tidigare blötlagda svampar och ägg.

I finhackad fläskfett steker vi glasyr av fint hackad lök och runt dem steker vi den förberedda fyllda rullen. De som vill kan panera rullen i vetemjöl innan stekningen. Efter att ha stekt rullen tillsätter vi till löken kort stekta torkade svampar, hackad vitlök och örter efter smak, blandar och häller på cirka en halv liter buljong.

Vi kokar rullen i en täckt kastrull på spisen eller i en täckt gryta i ugnen tills köttet blir mört, vilket tar ungefär 1,5 till 2 timmar. Vid behov späder vi och vänder på den. Den som vill kan snabba på sjudningen i en tryckkokare.

När köttet är mört tar vi ut rullen och låter den vila en stund. Därefter tar vi bort snöret. Vi häller buljong i såsen till önskad volym, redar den med en redning eller mjölsmör och låter den koka en stund. Vi kan även smaka av med salt och peppar.

Vi skär rullen i skivor med en vass kniv och serverar den med ris, dumplings, potatis, gnocchi eller svampsås.

Ytterligare information om receptet Biffrulla med svampsås

Oxfilé-rulle med svampsås är en utmärkt maträtt som vinner hjärtan hos många gourmeter. Rullen består av mört oxkött som noggrant fylls med aromatiska örter och svamp. Efter tillagning serveras den med en läcker svampsås som ger rätten en rik smak och doft. Denna kombination är idealisk för familjefester eller högtidsluncher när du vill glädja dina nära och kära. Oxfilé-rulle med svampsås är inte bara god utan också visuellt tilltalande, vilket gör den till ett perfekt val för varje tillfälle.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (27 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Nötkött
Tag: nötkött, steike, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, dálvereseptat, gáibideaddji, gáibideaddji, urttat, njuoskkadeapmi, feasttat ja ávvudeamit

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Biffrulla med svampsås.

Lägg till kommentar