Koppsås 1

Koppsås 1
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Recept på en mycket god söt-syrlig dill sås.

Ingredienser du behöver

1 glas dill
600 ml mjölk
5 matskedar socker
4 matskedar vetemjöl
400 ml grädde
100 g smör
500 ml vatten
2 teskedar salt
1 matsked vinäger

tillbehör
7 st hårdkokta ägg
potatis

Steg-för-steg instruktioner

Färsk dill sköljs och hackas. I det smälta smöret hälls vetemjöl och fräses. Under ständig omrörning hälls varm vatten, mjölk och kokas i cirka 10 minuter. Därefter tillsätts dillen och kokas igen. Tillsätt socker, vinäger, salt och tills slut hälls grädden i. Vi kokar upp och tar av från plattan.

Till dillsåsen serveras kokta potatisar och hårdkokta ägg.

Ytterligare information om receptet Koppsås 1

Dill sås är en populär tjeckisk rätt som kännetecknas av sin fräscha och aromatiska smak. Huvudingrediensen är färsk dill, grädde och tjock sås, vilket skapar en mjuk konsistens. Denna rätt serveras ofta med nötkött eller kokta ägg och knödelar. Dill sås är ett utmärkt val för dem som vill prova traditionell tjeckisk matlagning. Dess unika smak och doft kommer att glädja varje ört- och god såsälskare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Såser
Tag: tjeckiska köket, Sås, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Koppsås 1.

Lägg till kommentar