Kornblomssoppa med svamp

Vi sköljer kornet och kokar det i lättsaltat vatten tills det mjuknar, men akta så att det inte kokar sönder. I smör steker vi den hackade löken och lägger sedan i mjölet.
Ingredienser du behöver
1 glas (200 ml) torra gryn
1 mugg (250 ml) kokta svampar
1 lök
1 matsked vetemjöl (bara lätt toppad)
50 g rantfett
en stor vitlöksklyfta
malen peppar
krossad kummin
salt
ca 3 l vatten eller buljong
Steg-för-steg instruktioner
Skaletterna sköljs och kokas mjuka i vatten med lite salt, men vi passar på att de inte blir överkokta.
I fläskfett steker vi lätt den hackade löken, sedan tillsätter vi mjölet och fräser det kort. Därefter späder vi allt med buljong eller vatten, blandar i kummin, saltar och låter koka.
Vi tillsätter skalen, frysta svampar, kryddar med peppar, saltar efter smak, tillsätter hackad vitlök och kokar i några minuter till.
Ytterligare information om receptet Kornblomssoppa med svamp
Kornbaserad svampsoppa är en traditionell tjeckisk rätt som gläder alla älskare av mättande och smakfull mat. Huvudingredienserna är korn, som ger soppan näring, och färska svampar, som berikar smaken. Soppan smaksätts ofta med grönsaker som morötter och selleri, och aromatiska örter glöms inte bort. Den är idealisk för kalla dagar, då den värmer och skapar en trevlig hemlig atmosfär. Denna rätt är inte bara god, utan också en riktig festmåltid på många familjeskivor.