Rökt kött soppa

Om du just förbereder rökt kött och funderar på vad du ska göra med buljongen, och du gillar kraftiga soppor, bör du definitivt prova det här receptet på en tjock och…
Ingredienser du behöver
1,5 liter rökig köttbuljong
200 g rotfrukter (morot, selleri, persilja)
1 näve större gryn
4 potatisar
malen svartpeppar
salt
vitlök
majoran
Steg-för-steg instruktioner
Dagen innan blötlägger vi kornet, eller så blötläggs det åtminstone i 30 minuter innan tillagning. Sedan kokar vi det i vatten i cirka 25 minuter. Efter kokning sköljer vi det och sätter det åt sidan.
Vi rengör rotgrönsakerna och skär dem i stavar, eller så kan vi använda frysta grönsaker för sås. Vi tvättar potatisarna och skär dem i kuber.
I den rökta köttet som förberetts i buljongen kokar vi den skurna grönsaken i stavar, lägger till de tärnade potatisarna och kokar tills det är klart.
Vi tillsätter det kokta kornet, värmer upp det, pepprar och salta eventuellt. Slutligen smaksätter vi det med vitlök och mejram.
Ytterligare information om receptet Rökt kött soppa
Rökt kött soppa är en läcker och mättande maträtt som värmer själen. Basen är buljong av rökt kött, som ger en exceptionell smak och aroma. I soppan tillsätts ofta potatis, morötter, selleri och annan grönsaker, vilket gör den näringsrik och smakfull. I slutet smaksätts soppan vanligtvis med färska örter, som persilja eller oregano. Denna traditionella tjeckiska soppa är idealisk för kalla dagar och populär vid familjeluncher.