Köttbullar fyllda med kikärtor på tomater

Köttbullar fyllda med kikärtor på tomater
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Köttfärs saltas, peppars och blandas med Solamyl och blad av citronverbena. Vi formar små biffar som vi lägger kikärtor på, och sedan sveper vi in dem. I pannan…

Ingredienser du behöver

500 g köttfärs
100 g kokt kikärtor
citronverbena
2 teskedar Solamyl
en handfull små plommontomater
salt
peppar
olja för stekning

Steg-för-steg instruktioner

Köttfärsen kryddar vi med salt och peppar, sedan blandar vi med Solamyl och citronverbena.

Vi formar små biffar, lägger på kikärtor och rullar ihop dem. I en panna värmer vi upp olja och steker försiktigt biffarna. Precis innan de är klara lägger vi i halverade tomater och värmer dem.

Som tillbehör har jag valt polenta berikad med smör.

Ytterligare information om receptet Köttbullar fyllda med kikärtor på tomater

Kikärtsfyllda biffar på tomater är en läcker vegetarisk rätt som tilltalar alla älskare av iransk mat. Denna kryddiga rätt består av mjuka biffar som är fyllda med näringsrik kikärtor, försiktig smaksatt med örter och kryddor. De serveras på en bädd av tomater som ger en behaglig syra och saftighet. Perfekt för lunch eller middag, passar utmärkt med gott bröd eller sallad. Prova detta enkla recept och njut av ett hälsosamt och välsmakande alternativ!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (27 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Köttfärs
Tag: köttfärs, Tomater, köttbullar, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, álki, álggaheddjiide, steike

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Köttbullar fyllda med kikärtor på tomater.

Lägg till kommentar