Köttfärsbiffar med blomkål

Köttfärsbiffar med blomkål
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Riv blomkålen fint, hacka löken och vitlöken. Blanda sedan köttet, ägget, blomkålen och övriga ingredienser. Blanda köttfärsen ordentligt.

Ingredienser du behöver

300 g nötfärs
150-200 g färsk blomkål
50 g riven ost
1 ägg
1 mindre lök
1-2 vitlöksklyftor
ströbröd efter behov
en nypa oregano eller favoritkrydda
salt
peppar
persilja
---
mjöl
ägg
ströbröd
fett för stekning

Steg-för-steg instruktioner

Riv blomkålen fint, hacka löken och vitlöken noggrant. Blanda köttet, ägget, blomkålen och de andra ingredienserna.

Bearbeta köttet noggrant och krydda. Forma platta biffar som paneras i mjöl, ägg och ströbröd.

Stek sakta i en större mängd fett på båda sidor. Servera med potatismos eller kokta potatisar. De är också goda kalla.

Ytterligare information om receptet Köttfärsbiffar med blomkål

Köttbullar av malet kött och blomkål är en läcker och näringsrik rätt som förenar smakerna av kött och grönsaker. De tillagas av malet kött, ofta i kombination med fint hackad blomkål, vilket ger köttbullarna lätthet och saftighet. De passar utmärkt som huvudrätt, men också som ett mellanmål. Du kan servera dem med potatismos eller en färsk sallad. Detta recept är perfekt för dem som vill berika sin kost med hälsosamma grönsaker och samtidigt njuta av en kötträtt.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (46 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Köttfärs
Tag: Grönsaker, köttfärs, köttbullar, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, steike

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Köttfärsbiffar med blomkål.

Lägg till kommentar