Köttfärs gratinerad med riven potatis

Vi river potatisarna fint och saltar dem. I en skål lägger vi köttfärsen, tillsätter vispade ägg, tomatpuré och rivna potatisar. Allt blandas väl och…
Ingredienser du behöver
500 g köttfärs
1 kg potatis
2 ägg
200 ml tomatpuré
salt
malen kummin
persilja
4-5 vitlöksklyftor
olja för att smörja formen
Steg-för-steg instruktioner
Riv potatisen fint och salta den. I en skål lägger vi köttfärsen, tillsätter ägg, tomatpuré och den rivna potatisen. Blanda allt noggrant och tillsätt sedan mald kummin, persilja och pressad vitlök. Blanda degen ordentligt.
I en ugnsform penslar vi med olja och överför sedan köttfärsblandningen från skålen. Sätt in i den förvärmda ugnen och grädda vid 180 grader i cirka 40 till 50 minuter.
Servera med grönsallad.
Ytterligare information om receptet Köttfärs gratinerad med riven potatis
Malet kött som grillas med rivna potatisar är en populär maträtt som ofta tillagas som en mättande rätt för hela familjen. Kombinationen av smakrikt malt kött och fint rivna potatisar skapar en läcker och harmonisk blandning. Vid bakningen blir potatisarna vackert gyllenbruna och får en krispig skorpa, medan köttet förblir saftigt och fullt av smak. Denna rätt är ett utmärkt val för kallare dagar när man vill unna sig något varmt och mättande. Du kan servera den med en färsk grönsallad eller gräddfil för en perfekt upplevelse.