Kryddig tarm soppa

Kryddig tarm soppa
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I varje familj finns det en gourmet som älskar kräksoppa. Att laga mat tar längre tid, men resultatet är värt det.

Ingredienser du behöver

1,5 l köttbuljong
600 g oxhjärta
70 g saltat fläskfett
2 matskedar torkad oregano
färsk grön persilja
salt
1 tesked svartpeppar, malen
1 matsked sweet paprikapulver
lite stark paprikapulver eller chili krydda
1/2 tesked krossad kummin
2 kökshallon
5 klyftor kvalitetsvitlök

Steg-för-steg instruktioner

Vi kan redan köpa kokta, frysta nötkreatursmage, eller så kan vi koka dem själva. De förkokta sköljs, saltas och kan kokas direkt. Men idag ska vi koka själva.

Innan vi börjar med själva matlagningen är det nödvändigt att noggrant rengöra och tvätta smagen. Ju mer desto bättre. 3 gånger eller mer skadar inte.

Vi förbereder en skärbräda, en vass kniv och skär i större nudlar. Vi häller dem i en kastrull och kokar. Tiden för den första kokningen är ungefär 15 minuter. Sedan silar vi av, häller på mer vatten och låter det koka upp igen i ytterligare 15 minuter. Och för tredje gången gör vi samma sak. Vid denna tredje kokning är det nödvändigt att salta vattnet och koka och koka. I cirka 3 timmar. Det är bra att vädra under tiden.

Därefter förbereder vi en roux i en annan kastrull av lök, svinfett och vetemjöl. Vi kryddar med söt och het paprika. Vi häller i den förberedda nötköttsbuljongen, som vi låter småkoka med rouxen i en halvtimme, och sedan tillsätter vi kummin, oregano, salt och svartmalen peppar. Vi lägger i pressade vitlöksskivor och lägger i de skurna smagenudlarna. Vi rör om allt och låter det koka upp. Servera med baguette, vetebröd, croissant eller bulle. Och glöm inte att dekorera soppan med persilja. Smaklig måltid!

Ytterligare information om receptet Kryddig tarm soppa

Kryddig innanmätssoppa är en traditionell tjeckisk maträtt som kännetecknas av sin starka smak och mättnad. Denna rätt tillagas av hackade innanmät, vilket är inälvor från nötkreatur, kokta i en rik buljong. Soppan kryddas med paprika, peppar och oregano, vilket ger den en karakteristisk doft och kryddig smak. Den är särskilt populär under de kallare månaderna, då den värmer och ger energi. Den serveras ofta med krispigt bröd eller ångade knödelar, vilket gör den ännu mer näringsrik. Vid tjeckiska bord har den en fast plats som en mättande och välsmakande rätt.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: tjeckiska köket, soppa

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kryddig tarm soppa.

Lägg till kommentar