Kycklingfilé i majsflingor, bakad i ugnen (utan fett)

Kycklingfilé i majsflingor, bakad i ugnen (utan fett)
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Portioner: 2

Kycklingfiléer är en välkänd och älskad rätt. Försök dock att laga en hälsosammare variant enligt detta recept. Filéerna paneras bara i spannmålsflingor och grillas sedan i…

Ingredienser du behöver

2 kycklinglår utan skinn
osötad majsflingor
salt

Steg-för-steg instruktioner

Köttet pressas lätt och salta.

Majsflingorna läggs i en plastpåse och krossas med en kavel. Köttet vänds i de krossade flingorna.

På en plåt läggs bakplåtspapper och på det placeras schnitzlarna.

Grilla i en förvärmd ugn på högsta temperatur i cirka 15 minuter, tills schnitzlarna får en gyllenbrun färg.

Ytterligare information om receptet Kycklingfilé i majsflingor, bakad i ugnen (utan fett)

Kycklingfilé i majsflingor är en läcker och krispig rätt som hela familjen kommer att älska. Detta recept är enkelt och ett hälsosammare alternativ till den traditionella friterade schnitzeln, eftersom det bakas i ugnen utan användning av fett. Majsflingorna ger schnitzeln en distinkt smak och en vacker krispig textur. Servera med en färsk sallad eller potatis som tillbehör och njut av en utsökt och näringsrik middag som är full av proteiner och smak.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (35 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, suola, čeahkka, álki, álggaheddjiide, mánáide, dearvvaš, čoarbbealli

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kycklingfilé i majsflingor, bakad i ugnen (utan fett).

Lägg till kommentar