Kalkonrulle fylld med grönsaker

Kalkonrulle fylld med grönsaker
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 3

Först förbereder vi fyllningen. I en matsked smör steker vi saltade och pepprade ägg som bör vara av lös konsistens. Sedan tillsätter vi fryst grönsaker i blandningen. En skiva kött…

Ingredienser du behöver

300 g skivad kalkonkött
salt
1 matsked senap

Fyllning
1 matsked smör
2 ägg
salt
malen svart peppar
1 kopp fryst grönsaksblandning Mochovanka
ett stycke röd paprika

Till såsen
2 cm skiva smör
1 lök
50 g morot
60 g selleri
1 matsked vanlig senap
1 buljongtärning
1/4 röd paprika
1 matsked vetemjöl
350-400 ml helmjölk

Steg-för-steg instruktioner

Först förbereder vi fyllningen. I en sked smör fräser vi mer smälta och kryddade ägg. I den färdiga blandningen tillsätter vi fryst grönsaker.

Köttet bankar vi noggrant, salta och smeta sedan med senap. På två tredjedelar av köttet applicerar vi fyllningen och lägger till strimlad paprika. Sedan rullar vi ihop rullen och fäster den med tråd.

Vi rivar selleri och morötter grovt. Den fint hackade löken, som vi har skalat, fräser vi i en tryckkokare tills den blir glansig.

I grytan lägger vi den rivna grönsaken, fräser den, därefter lägger vi i rullen och häller över varmt vatten (ungefär 300 ml). Vi tillsätter senap, skuren paprika och buljong. Vi stänger grytan och låter den sjuda i cirka 30 minuter tills den är mjuk.

Vi tar ut den mjuka rullen, tar bort tråden och skär den i skivor. Vi mixar grönsaken med såsen med en stavmixer och tjocknar med en blandning av mjöl och kall mjölk. Vi kan salta efter behov.

Vi skär rullen i tjockare bitar, lägger dem på en tallrik, lägger till knödel, sås och serverar.

Ytterligare information om receptet Kalkonrulle fylld med grönsaker

Fylld kalkonrulle med grönsaker är en läcker och hälsosam rätt som kommer att glädja varje köttälskare. Det fina kalkonköttet rullas noggrant ut och fylls med en blandning av färska grönsaker, som morötter, paprika och zucchini. Denna kombination ger inte bara en utmärkt smak, utan också ett rikt näringsinnehåll. Rullen grillas sedan gyllenbrun, vilket ger saftighet och ömhet. Den serveras vanligtvis med potatismos eller grönsallad, vilket gör den till en idealisk rätt för festliga tillfällen såväl som vanliga familjemiddagar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.0/5 (27 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Grönsaker, fjäderfäkött, sávzzat, steike, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, slovákia, njuoskkadeapmi, gaska-váttis, šaddoborramušat, šaddosávzzat, kalkunbiergu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kalkonrulle fylld med grönsaker.

Lägg till kommentar