Kalkonrulle fylld med grönsaker
Först förbereder vi fyllningen. I en matsked smör steker vi saltade och pepprade ägg som bör vara av lös konsistens. Sedan tillsätter vi fryst grönsaker i blandningen. En skiva kött…
Ingredienser du behöver
300 g skivad kalkonkött
salt
1 matsked senap
Fyllning
1 matsked smör
2 ägg
salt
malen svart peppar
1 kopp fryst grönsaksblandning Mochovanka
ett stycke röd paprika
Till såsen
2 cm skiva smör
1 lök
50 g morot
60 g selleri
1 matsked vanlig senap
1 buljongtärning
1/4 röd paprika
1 matsked vetemjöl
350-400 ml helmjölk
Steg-för-steg instruktioner
Först förbereder vi fyllningen. I en sked smör fräser vi mer smälta och kryddade ägg. I den färdiga blandningen tillsätter vi fryst grönsaker.
Köttet bankar vi noggrant, salta och smeta sedan med senap. På två tredjedelar av köttet applicerar vi fyllningen och lägger till strimlad paprika. Sedan rullar vi ihop rullen och fäster den med tråd.
Vi rivar selleri och morötter grovt. Den fint hackade löken, som vi har skalat, fräser vi i en tryckkokare tills den blir glansig.
I grytan lägger vi den rivna grönsaken, fräser den, därefter lägger vi i rullen och häller över varmt vatten (ungefär 300 ml). Vi tillsätter senap, skuren paprika och buljong. Vi stänger grytan och låter den sjuda i cirka 30 minuter tills den är mjuk.
Vi tar ut den mjuka rullen, tar bort tråden och skär den i skivor. Vi mixar grönsaken med såsen med en stavmixer och tjocknar med en blandning av mjöl och kall mjölk. Vi kan salta efter behov.
Vi skär rullen i tjockare bitar, lägger dem på en tallrik, lägger till knödel, sås och serverar.
Ytterligare information om receptet Kalkonrulle fylld med grönsaker
Fylld kalkonrulle med grönsaker är en läcker och hälsosam rätt som kommer att glädja varje köttälskare. Det fina kalkonköttet rullas noggrant ut och fylls med en blandning av färska grönsaker, som morötter, paprika och zucchini. Denna kombination ger inte bara en utmärkt smak, utan också ett rikt näringsinnehåll. Rullen grillas sedan gyllenbrun, vilket ger saftighet och ömhet. Den serveras vanligtvis med potatismos eller grönsallad, vilket gör den till en idealisk rätt för festliga tillfällen såväl som vanliga familjemiddagar.
Tomáš Rohlena