Páliva kycklingvingar ( heta kycklingvingar )

Páliva kycklingvingar ( heta kycklingvingar )
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

I en stor skål häller vi mjöl, paprika, cayennepeppar, salt och blandar allt noggrant. På låg värme smälter vi smöret i en kastrull och tillsätter chili.

Ingredienser du behöver

1 kopp smör (225 g)
5 matskedar chilisaus eller tabasco
1 tesked svartpeppar
1 tesked vitlökspasta eller torkad vitlök
2 koppar mjöl
2 teskedar paprikapulver
2 teskedar cayennepeppar
2 teskedar salt
30 kycklingvingar (i rumstemperatur)
växtolja

Steg-för-steg instruktioner

I en stor skål lägger vi mjölet, paprikan, cayennepepparn och saltet och blandar allt ordentligt.

På låg värme smälter vi smöret i en kastrull och tillsätter chilisåsen, pepparn och vitlöken, och blandar allt väl. Vi häller direkt blandningen i en mindre skål och låter den svalna lite, men inte så mycket att den stelnar.

Vi täcker vingarna med mjölblandningen, doppar dem sedan i smörmixen och täcker dem igen med mjöl. Vingarna måste vara rumstempererade, annars stelnar blandningen och fäster inte på kycklingen. De panerade vingarna lägger vi på en tallrik och låter dem stå i kylskåpet i 60 till 90 minuter för att marinera ordentligt.

Först värmer vi oljan på hög temperatur och därefter friterar vi kycklingvingarna tills de får en gyllenbrun färg. Vi vänder dem flera gånger. Efter att vi tagit ut dem torkar vi dem med en pappershandduk.

Ytterligare information om receptet Páliva kycklingvingar ( heta kycklingvingar )

Kryddiga kycklingvingar, även kända som hot chicken wings, är en läcker rätt som har vunnit många hjärtan bland älskare av stark mat. Dessa vingar marineras i kryddiga såser, ofta innehållande tabasco eller chili, och grillas eller friteras till gyllenbrun färg. De serveras med olika dippar, som blåmögelost eller ranch, som hjälper till att balansera deras hetta. Perfekta för fester eller som huvudrätt, kryddiga kycklingvingar är en garanterad succé för alla som älskar adrenalin på tallriken.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (29 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, steike, gáibideaddji, gáibideaddji, álbmái, marineren

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Páliva kycklingvingar ( heta kycklingvingar ).

Lägg till kommentar