Kycklingsoppa med grönsaker och ägg- och svampdumplings

Kycklingsoppa med grönsaker och ägg- och svampdumplings
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi kokar kycklingen i vatten med salt, tillsätter kryddor och lagerblad. Vi kokar tills köttet blir mört, men låter det inte koka för länge så att det kan användas i andra tillagningar.

Ingredienser du behöver

höns (kycklingdelar, kycklinginälvor osv.)
salt
10 hela pepparkorn
4 stycken kryddpeppar
1 lagerblad
rotgrönsaker (morot, en bit selleri, persilja och vad som finns i kylskåpet – purjolök, stjälkselleri, en bit broccoli osv.)
4-5 champinjoner
soppa-nudlar
1-2 teskedar torkad vitlök
1 hönsbuljong
ägg-och-champinjonklumpar

Steg-för-steg instruktioner

Vi kokar hönan i vatten med tillsatt salt och kryddor, inklusive lagerblad. Vi kokar den tills köttet blir mört, men vi låter den inte koka för länge så att köttet kan användas till andra rätter. Jag kokar vanligtvis i tryckkokare i ungefär 24-25 minuter, sedan stänger jag av grytan och släpper ut ångan efter tre minuter. Det är dock bra att ha i åtanke att olika tryckkokare kan kräva olika koktider.

Innan buljongen är klar, tvättar och skär vi grönsakerna, rensar och skivar champinjonerna och förbereder knödelarna (i noten).

Den kokta hönan lägger vi över på en skål eller tallrik och låter den svalna lite. Sedan separerar vi låren och bröstet och tar en kopp buljong. I den kokande soppan försöker vi koka en knödel; om den inte faller isär, lägger vi i de andra knödelarna en i taget. Vi lägger också i champinjonerna och grönsakerna och låter koka i 10 minuter.

Under tiden plockar vi det kvarvarande köttet från skelettet och lägger tillbaka det i soppan. I slutet av kokningen tillsätter vi nudlar, efter smak 1-2 teskedar torkad vitlök och en kycklingbuljongtärning (den kan uteslutas, men jag lägger i den eftersom jag lagar soppor oftare och med buljong förblir soppan fräsch även på sommaren). Om det behövs, justerar vi smaken på soppan och vi är klara.

Ytterligare information om receptet Kycklingsoppa med grönsaker och ägg- och svampdumplings

Kyllingsoppa med grönsaker och ägg-kantarelldumplings är en traditionell tjeckisk maträtt som glädjer alla älskare av hemlagad mat. Denna kraftiga soppa tillagas av kvalitetskyckling och färska grönsaker, som ger rätten en utsökt smak och näring. Ägg-kantarelldumplings, fint kryddade med örter, är ett perfekt komplement som berikar texturen och ger en ytterligare smakdimension. Denna soppa är utmärkt som förrätt, särskilt under de kallare månaderna, när den värmer och gläder hela familjer.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (28 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: Grönsaker, svampar, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, suopmanat, gáibideaddji, gáibideaddji, šibitdoallu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kycklingsoppa med grönsaker och ägg- och svampdumplings.

Lägg till kommentar