Tomatsoppa

Krämig soppa gjord på mogna, solmogna, söta och doftande tomater med tillsats av basilika. Näringsrik puré eller uppfriskande middag.
Ingredienser du behöver
4 matskedar olja
4 lökar
2 vitlöksklyftor
1000 g tomater
1 l buljong
salt
malen peppar
socker
8 basilikablad
1 kvist timjan
100 ml grädde
50 g ris (kokt)
1 handfull hård ost (riven)
Steg-för-steg instruktioner
Vi skalar löken och vitlöken och hackar dem i små bitar. Vi skal också skala och hacka färska tomater.
I oljan fräser vi löken och vitlöken, därefter tillsätter vi färska eller konserverade tomater och häller på buljong.
Vi kokar i 20 minuter, sedan saltar vi, tillsätter malen peppar och socker. Därefter filtrerar vi blandningen genom en sil, tillsätter en kvist timjan, grädde och ris, låter koka kort och till slut rör vi i fint hackad basilika.
Vi kan tillsätta tärningar av vit baguette som stekts i en liten mängd olivolja. På tallriken strö koktost.
Ytterligare information om receptet Tomatsoppa
Tomatsoppa är en favorit hos många hushåll. Dess bas består av färska, mogna tomater, som ger soppan en mild smak och vacker färg. Soppan berikas ofta med basilika, vitlök och lök, vilket ger den en oemotståndlig arom. Den serveras varm, ofta med brödbitar eller ost. Den är inte bara god, utan också näringsrik, full av vitaminer och antioxidanter. Tomatsoppa är ett utmärkt sätt att njuta av en enkel och hälsosam maträtt som glädjer alla gourmeter.