Fyllda gratinerade tomater

Fyllda gratinerade tomater
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Tomaterna skärs upp, tas bort inkråmet, salteras, hackas basilika i dem och bitar av lufttorkad skinka läggs till. Slutligen läggs rökt...

Ingredienser du behöver

tomater
basilika
rökt körsbärsmozzarella
lufttorkad skinka
salt

Steg-för-steg instruktioner

Tomaterna delas på mitten, insidan gratas ur och saltas. Vi hackar basilikan och lägger till bitar av parmaskinka.

Till sist lägger vi en bit rökt körsbärsmozzarella i varje del och gräddar i 180°C tills osten börjar smälta.

Dekorera med basilika.

Ytterligare information om receptet Fyllda gratinerade tomater

Fyllda ugnsbakade tomater


Fyllda ugnsbakade tomater är en läcker och hälsosam rätt, perfekt för sommardagar. Tomaterna fylls med en blandning av ris, grönsaker, örter och ibland även kött eller ost. Efter gräddning blir de fasta och smakerna förenas vackert. Denna rätt är inte bara god, utan också visuellt tilltalande, eftersom de livliga färgerna på tomaterna och fyllningen frestar till att äta. Den passar utmärkt som huvudrätt eller som tillbehör och är lätt att förbereda. Förbered den till grillning eller som en god middag med familj eller vänner.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (42 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: Tomater, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, suola, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, urttat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fyllda gratinerade tomater.

Lägg till kommentar