Míša rutor

Desser som är en obligatorisk del av söndagskaffet. En mjuk chokladkaka med en uppfriskande keso-creme och ett krispigt chokladlager kommer alla att älska.
Ingredienser du behöver
Deg
6 ägg storlek L
100 g florsocker
20 g olja
120 g vetemjöl (medium)
1 tesked bakpulver
30 g kakao
Kräm
250 g smör (eller 250 g mascarpone)
500 g mjuk keso (i bit)
250 g keso i förpackning (fet)
130 g florsocker
20 g vaniljsocker
Topping
120 g matlagningschoklad
100 g smör (eller Herta)
2 matskedar mjölk
(eller 250 ml vispgrädde 33 % och 200 g matlagningschoklad)
För att smörja och mjöla formen
fett
grovt mjöl
Steg-för-steg instruktioner
Bakplåten smörjs med fett, strös med grovt mjöl eller kläs med bakpapper.
Vi knäcker äggen och separerar äggulorna från äggvitorna.
Vi vispar äggvitorna till ett fast skum.
Vi vispar äggulorna med socker. Sedan tillsätter vi olja och mjöl blandat med bakpulver och kakao, och till sist försiktigt viker vi in det vispade fasta skummet.
Vi häller degen på den förberedda plåten och breder ut den jämnt. Sedan sätter vi plåten i en förvärmd ugn på 180°C och gräddar i cirka 15-20 minuter. När kakan är klar låter vi den svalna.
När bottnen svalnar förbereder vi en slät kräm. Smöret, som är rumstempererat, vispas med socker och sedan viks kvark, som också har samma temperatur, in.
Den kalla sockerkaksbottnen breder vi med kräm och lägger den i kylen för att stelna.
Toppingen gör vi genom att i det smälta fettet tillsätta krossad choklad och rör om tills vi får en jämn konsistens. Sedan tillsätter vi gradvis mjölk, sked för sked, medan vi fortfarande rör om.
Vi täcker kakan med den släta toppingen och låter den stelna.
Ytterligare information om receptet Míša rutor
Míša-rutor är en populär tjeckisk dessert som vinner hjärtan hos många sockerälskare. Denna läckra kaka består av en mjuk chokladbotten och en krämig fyllning gjord av keso, grädde och vaniljsocker. Ovanpå finns vanligtvis ett chokladöverdrag som ger Míša-rutorna deras karaktäristiska smak. Denna dessert passar utmärkt för fester, familjehögtider eller som en söt avslutning på måltiden. Dess enkla tillagning och fantastiska smak gör den populär inte bara bland barn utan även bland vuxna.