Míša rutor

Míša rutor
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 1

Desser som är en obligatorisk del av söndagskaffet. En mjuk chokladkaka med en uppfriskande keso-creme och ett krispigt chokladlager kommer alla att älska.

Ingredienser du behöver

Deg
6 ägg storlek L
100 g florsocker
20 g olja
120 g vetemjöl (medium)
1 tesked bakpulver
30 g kakao

Kräm
250 g smör (eller 250 g mascarpone)
500 g mjuk keso (i bit)
250 g keso i förpackning (fet)
130 g florsocker
20 g vaniljsocker

Topping
120 g matlagningschoklad
100 g smör (eller Herta)
2 matskedar mjölk
(eller 250 ml vispgrädde 33 % och 200 g matlagningschoklad)

För att smörja och mjöla formen
fett
grovt mjöl

Steg-för-steg instruktioner

Bakplåten smörjs med fett, strös med grovt mjöl eller kläs med bakpapper.

Vi knäcker äggen och separerar äggulorna från äggvitorna.

Vi vispar äggvitorna till ett fast skum.

Vi vispar äggulorna med socker. Sedan tillsätter vi olja och mjöl blandat med bakpulver och kakao, och till sist försiktigt viker vi in det vispade fasta skummet.

Vi häller degen på den förberedda plåten och breder ut den jämnt. Sedan sätter vi plåten i en förvärmd ugn på 180°C och gräddar i cirka 15-20 minuter. När kakan är klar låter vi den svalna.

När bottnen svalnar förbereder vi en slät kräm. Smöret, som är rumstempererat, vispas med socker och sedan viks kvark, som också har samma temperatur, in.

Den kalla sockerkaksbottnen breder vi med kräm och lägger den i kylen för att stelna.

Toppingen gör vi genom att i det smälta fettet tillsätta krossad choklad och rör om tills vi får en jämn konsistens. Sedan tillsätter vi gradvis mjölk, sked för sked, medan vi fortfarande rör om.

Vi täcker kakan med den släta toppingen och låter den stelna.

Ytterligare information om receptet Míša rutor

Míša-rutor är en populär tjeckisk dessert som vinner hjärtan hos många sockerälskare. Denna läckra kaka består av en mjuk chokladbotten och en krämig fyllning gjord av keso, grädde och vaniljsocker. Ovanpå finns vanligtvis ett chokladöverdrag som ger Míša-rutorna deras karaktäristiska smak. Denna dessert passar utmärkt för fester, familjehögtider eller som en söt avslutning på måltiden. Dess enkla tillagning och fantastiska smak gör den populär inte bara bland barn utan även bland vuxna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (264 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: friddjabeaivi / sotnabeaivi, čeahkka, mánáide, čoarbbealli, dessertat, čuohppá, njálggis, mánáidfeasta, šaddanbeaivi, gaska-váttis

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Míša rutor.

Lägg till kommentar