Nötköttsrulle i morot

Nötköttsrulle i morot
Förberedelsetid: 120 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 5

Köttet sköljs noggrant, torkas, eventuella hinnor tas bort och skärs i tärningar. Löken hackas fint och fräses i smör tillsammans med olivolja.

Ingredienser du behöver

800 g mager nötkött (helst rostbiff)
3 stora lökar
2 matskedar smör
2 matskedar olivolja
3 teskedar tomatpuré
ca 1 l nötköttbuljong (eller 2 tärningar gelébuljong – jag använder Knorr)
400 g frysta mini morötter (jag använde Nowaco)
2 lagerblad
salt
peppar
2-3 matskedar havregryn (beroende på hur tjock sås man vill ha)
150 ml matgrädde 12%
vatten efter behov

Steg-för-steg instruktioner

Köttet tvättas och torkas, sedan tas eventuella hinnor bort och det skärs i tärningar. Löken hackas fint och fräses i smör med olivolja tills den får en gyllenbrun färg. Köttet tillsätts och fräses, sedan rörs tomatpurén, lagerbladen, en nypa salt och peppar ner i pannan. Vi häller på buljong eller vatten (om vi använder vatten, lägger vi i buljongtärningar och saltar försiktigt) och låter det sjuda under lock i cirka 90 minuter. Efter cirka 75 minuter av kokningen kan vi tillsätta frysta mini morötter.

Flarnen hälls över grädden och får stå i cirka 15 minuter för att mjukna, därefter mixas de med en stavmixer till en slät konsistens. Om blandningen är för tjock kan vi späda den med grädde eller vatten. Ungefär 5 minuter innan kokningen är klar tillsätts blandningen i grytan med såsen, morötterna och köttet och får koka en stund till. Såsen tjocknar fint utan mjöl och är redo att serveras.

Ett utmärkt tillbehör är ris eller potatis som beredda som stuvade eller kokta. På bilden syns stuvade potatis med smör och persilja.

Ytterligare information om receptet Nötköttsrulle i morot

Köttrulle i morötter är en traditionell tjeckisk rätt som förenar välsmakande nötkött med fin grönsaker. Denna rätt tillagas vanligtvis av skivor av nötkött som är fyllda med kryddor och grönsaker. Efter att ha gratinerats serveras den med en morotsås som ger rätten en behagligt söt smak. Köttrulle i morötter är ett idealiskt val för familjeluncher, och erbjuder en rik och mättande uppmuntran som gläder varje älskare av tjeckisk matlagning.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Nötkött
Tag: Grönsaker, nötkött, sávzzat, steike, málesteapmi, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, gáibideaddji, njuoskkadeapmi, gaska-váttis, šaddosávzzat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Nötköttsrulle i morot.

Lägg till kommentar