Ostsås med basilika

Häll mjölk i en kastrull, koka upp och rör sedan försiktigt i smält ost och sedan finrivet hårdost. Fortsätt att röra tills all ost har smält.
Ingredienser du behöver
100 g smält ost
3 dl mjölk
50 g riven hård ost
1 matsked smör
1 matsked basilika
salt
Steg-för-steg instruktioner
Därefter salta efter smak och blanda i basilika, som vi kokar såsen en stund till.
Såsen serveras bäst med pasta, serveras omedelbart.
Ytterligare information om receptet Ostsås med basilika
Ostsås med basilika är ett läckert komplement till många rätter. Kombinationen av krämig ost och färsk basilika skapar en harmonisk smak som berikar pasta, grillade grönsaker eller gratänger. Denna sås är lätt att förbereda och kan göras på bara några minuter. Det räcker med att smälta osten, tillsätta färsk basilika och krydda med salt och peppar. Ostsås med basilika är det perfekta valet för alla som gillar att experimentera med smaker och vill unna sig något speciellt.