Ostsås med basilika

Ostsås med basilika
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Häll mjölk i en kastrull, koka upp och rör sedan försiktigt i smält ost och sedan finrivet hårdost. Fortsätt att röra tills all ost har smält.

Ingredienser du behöver

100 g smält ost
3 dl mjölk
50 g riven hård ost
1 matsked smör
1 matsked basilika
salt

Steg-för-steg instruktioner

Därefter salta efter smak och blanda i basilika, som vi kokar såsen en stund till.

Såsen serveras bäst med pasta, serveras omedelbart.

Ytterligare information om receptet Ostsås med basilika

Ostsås med basilika är ett läckert komplement till många rätter. Kombinationen av krämig ost och färsk basilika skapar en harmonisk smak som berikar pasta, grillade grönsaker eller gratänger. Denna sås är lätt att förbereda och kan göras på bara några minuter. Det räcker med att smälta osten, tillsätta färsk basilika och krydda med salt och peppar. Ostsås med basilika är det perfekta valet för alla som gillar att experimentera med smaker och vill unna sig något speciellt.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Såser, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, Sås, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ostsås med basilika.

Lägg till kommentar