Ostsås

Ostsås
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Portioner: 2

Ostsås är den perfekta lösningen när du har känslan av att det inte finns något att äta hemma. Det räcker att ha en bit ost, lite mjölk och pasta, som säkert finns i skafferiet.

Ingredienser du behöver

2-3 bitar smält ost
50 g hård ost riven
1/2 st lök
salt
malen peppar
2 vitlöksklyftor
7 matskedar mjölk
1 skiva smör (eller olja)

Steg-för-steg instruktioner

I stekpannan fräser vi finhackad lök och krossad vitlök.

När vi har fräst det till gyllene färg tillsätter vi smält ost, hård ost och mjölk.

Vi kokar under ständig omrörning tills alla ingredienser har smält samman.

Ytterligare information om receptet Ostsås

Ostsåsen är en krämig och smakfull sås som passar utmärkt till olika rätter. Den används främst till pasta, grillat kött eller grönsaker. Huvudingrediensen är ostar, grädde och kryddor som ger den en rik smak. Den kan tillagas med olika typer av ostar, som parmesan, cheddar eller blåmögelost, vilket påverkar den slutliga smaken. Dess beredning är snabb och enkel, så den passar även för vardagsmatlagning.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (40 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Såser
Tag: sávzzat, steike, málesteapmi, beaivemális, álki, johtil, dábálaš beaivi, mállásat, suola, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, glutenkeahtes, vegetariána, vuostá

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ostsås.

Lägg till kommentar