Oxkind på bacon och gröna bönor

Oxkind på bacon och gröna bönor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Köttet kryddar vi med salt och peppar och sedan vänder vi det i vetemjöl. I en kastrull med lock som vi kan sätta i ugnen värmer vi oljan och snabbt bryner vi köttet i den.

Ingredienser du behöver

4 st bitar nötköttskinder
300 g gröna bönor
100 g bacon
4 vitlöksklyftor
vetemjöl
het nötköttbuljong
peppar
salt
olja

Steg-för-steg instruktioner

Köttet kryddas med salt och peppar och därefter paneras i vetemjöl.

I en kastrull med lock som tål ugnsvärme värmer vi olja och rapidement bryner köttet på båda sidor.

Vi tillsätter tärnad bacon, två hackade vitlöksklyftor och två klyftor krossad vitlök med salt. Vi fräser och häller på varm buljong. Därefter täcker vi över och sätter in i ugnen som förvärmts till 180°C.

Vi kokar i cirka en och en halv timme tills köttet är mört, tillsätter buljong ibland och under de sista tjugo minuterna blandar vi i gröna bönor.

Vi förtjockar såsen med redning, saltar och pepprar, och till sist serverar vi med potatismos.

Ytterligare information om receptet Oxkind på bacon och gröna bönor

Oxkind i bacon och gröna bönor är en utmärkt rätt som förenar ömheten hos oxkött med den intensiva smaken av bacon. Långsam tillagning av oxkinder säkerställer deras mörhet och rika smak, medan baconet ger rätten en trevlig rökig nyans. Gröna bönor, som ofta serveras som tillbehör, ger maträtten fräschör och krispighet. Denna rätt är perfekt för familjemiddagar på söndagar, när du kan njuta av en kombination av traditionella smaker och kvalitetsingredienser.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (44 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Nötkött
Tag: Grönsaker, nötkött, steike, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, čoarbbealli

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Oxkind på bacon och gröna bönor.

Lägg till kommentar