Pannkakor med jordgubbar

Pannkakor med jordgubbar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en skål blandar vi vetemjöl, salt, socker, äggula, vispat äggvita, mjölk, vatten och smält smör. Vi gräddar omedelbart. Vi gräddar på en teflonpanna.

Ingredienser du behöver

Deg
250 g vetemjöl
en nypa salt
30 g socker
1 ägg
1 matsked smält fett
225 ml mjölk
100 ml vatten

Jordgubbar (jag hade frysta)
grädde

Steg-för-steg instruktioner

I en skål blandar vi vetemjöl med salt, socker, äggula, vispad äggvita, mjölk, vatten och smält fläskfett. Grädda omedelbart.

Vi kokar i en teflonpanna, mycket tunt. Servera med jordgubbar och vispgrädde.

Ytterligare information om receptet Pannkakor med jordgubbar

Jordgubbspannkakor är en populär dessert som förenar mjuka, tunna pannkakor med färska, söta jordgubbar. Dessa pannkakor serveras ofta med socker, vispgrädde eller chokladsås, vilket ger varje bit en oemotståndlig smak. De är perfekta både till frukost och som en söt avslutning efter lunch eller middag. Förbered denna läckra rätt och njut av kombinationen av läckert smet och uppfriskande jordgubbar. Jordgubbspannkakor är helt enkelt det perfekta sättet att göra dagen bättre!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (32 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: För barn
Tag: mellanmål, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, geassereseptat, steike, mánáidfeasta, feasttat ja ávvudeamit, søt borramušat, jordbær, steikejuvvon, pánnágáhkut

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Pannkakor med jordgubbar.

Lägg till kommentar