Rosenkål med bacon

Rosenkål med bacon
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 3

Rosenkål med bacon passar utmärkt antingen som huvudrätt eller som tillbehör till kött med potatis. Dess förberedelse är enkel och i kombination med…

Ingredienser du behöver

500 g brysselkål
200 g bacon
salt
nymalen svartpeppar
olja (efter behov)

Steg-för-steg instruktioner

Vi tvättar rosenkålen och ångkoker dem. Vi passar på så att de inte kokar för mycket; de ska mjukna, men förbli fasta.

Under tiden steker vi bacon skuret i strimlor i pannan (om det är väldigt magert, tillsätter vi olja).

De kokta rosenkålen blandar vi med baconet, saltar dem och tillsätter nymalen svartpeppar. Vi kan servera dem med potatis eller som tillbehör.

Ytterligare information om receptet Rosenkål med bacon

Brysselkål med bacon är en populär rätt som perfekt kombinerar den smakmässiga mångfalden av grönsaken och baconet. Brysselkål är rik på vitaminer och mineraler, medan bacon ger rätten en oemotståndlig rökig smak. Denna rätt tillagas ofta i en panna, där kålen steks med bitar av bacon, vilket skapar en läcker och krispig kombination. Det är en perfekt sidorätt till kött eller som en egen rätt som gläder varje älskare av god mat.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (44 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: steike, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čatnon, čakča, dálvereseptat, šaddoborramušat, kálla, dámppa

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Rosenkål med bacon.

Lägg till kommentar