Soppa med rostad morot

Soppa med rostad morot
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

Rensa moroten, vitlöken och löken. Dela moroten och vitlöken på längden och lägg dem på en plåt. Dela löken på mitten, sedan i kvartar och lägg också dem på plåten.

Ingredienser du behöver

10 små morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
500 ml buljong eller vatten
grädde för garnering

Steg-för-steg instruktioner

Rensa morötter, vitlök och lök. Dela morötterna och vitlöken på mitten och lägg dem på en plåt. Dela löken på mitten och skär dessa halvor i fyra delar, lägg dem sedan på plåten.

Jag lade tunna skivor av smör på grönsakerna och bakade dem vid 200°C i 25 minuter. Efter gräddningen flyttade jag dem till en kastrull, hällde på varm buljong och mixade med en stavmixer. Innan servering la jag grädde som dekoration på tallriken.

Ytterligare information om receptet Soppa med rostad morot

Morotssoppa är en unik delikatess som ger värme och mysighet till varje bord. Den rostade moroten, tack vare sin karamellisering, ger rätten en rik och söt smak. Soppan är enkel att förbereda – man behöver bara rosta morötterna, sedan mixa dem med buljong och smaka av med kryddor efter smak. Du kan lägga till grädde eller kokosmjölk för en krämig konsistens. Denna soppa är inte bara god utan också hälsosam, full av vitaminer och antioxidanter, perfekt för kalla dagar!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (29 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Soppor
Tag: Grönsaker, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, álki, suopmanat, ruonas, čoarbbealli

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Soppa med rostad morot.

Lägg till kommentar