Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 1

Den som en gång provar perfekt kokta spaghetti carbonara kommer garanterat att bli förälskad i dem. Denna kolgrillspasta behöver bara några få nödvändiga ingredienser.

Ingredienser du behöver

spaghetti
200 g bacon
1/2 lök
5 ägg
1 vitlök
salt
peppar
parmesan (eller parmesanliknande ost)

Steg-för-steg instruktioner

Vi skalar löken och vitlöken. Vi hackar löken fint och krossar vitlöken.

I en stekpanna eller gryta steker vi bacon tillsammans med löken och vitlöken tills de får en krispig konsistens.

Vi knäcker äggen och kan även blanda dem lätt.

Sila de kokta spaghettin och lägg dem tillbaka i grytan.

Tillsätt genast äggen till de varma spaghettin och blanda försiktigt men noggrant.

Ytterligare information om receptet Spagetti Carbonara

Spaghetti Carbonara är en populär italiensk rätt som kommer från Rom. Detta enkla recept kombinerar färsk spaghetti med en läcker sås gjord på ägg, riven parmesan och bitar av guanciale, vilket är torkad fläskkind. Vid rätt tillagning får såsen en krämig konsistens som perfekt omsluter pastan. Carbonara är inte bara snabb att laga, utan också smakrik och kräver minimal ingredienser, vilket gör den till en idealisk maträtt för vardaglig matlagning. Det är en favorit bland många matälskare som uppskattar äkta italiensk matlagning.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (42 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Italienska
Tag: pasta, spaghetti, málesteapmi, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, hálbi, álki, álggaheddjiide

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Spagetti Carbonara.

Lägg till kommentar