Stötte potatis med engelsk bacon

Vi kokar potatis i vatten med salt. Under tiden smälter vi smör i en panna, lägger i den tärnade löken och efter en stund tillsätter vi den tärnade baconet.
Ingredienser du behöver
500 g potatis
salt
150 g bacon
1 stor lök
en bit smör
gräslök
Steg-för-steg instruktioner
Vi kokar potatisarna i saltat vatten. Under tiden smälter vi smöret i en panna, lägger till den hackade löken och efter en stund även den hackade baconet. Vi häller av de kokta potatisarna, mosar dem och blandar med den stekta baconet och löken. Smaka av och salta efter behov.
Till potatisarna passar det utmärkt med gräddfil eller kefir.
Ytterligare information om receptet Stötte potatis med engelsk bacon
Stampad potatis med engelsk bacon är en populär tjeckisk rätt som förenar enkelhet och smak. Potatisen kokas först mjuk och mosas sedan varsamt för att behålla en del av sin struktur. Det krispiga och väldoftande engelska baconet tillsätts i slutet, vilket ger rätten djup smak. Denna rätt serveras ofta som tillbehör, men kan också vara huvudrätt, särskilt under kalla dagar. Kombinationen av potatis och bacon är behagligt mättande och tillfredsställer smaklökarna perfekt.