Stuglivs pajer gräddade i potatis och ost

Stuglivs pajer gräddade i potatis och ost
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en stor stekpanna värmer vi oljan, tillsätter den hackade löken, moroten och persiljan och steker allt tillsammans i 3 minuter. Därefter tillsätter vi den malda köttfärsen och fortsätter att steka i cirka 5 minuter, tills köttet får färg.

Ingredienser du behöver

2 matskedar solrosolja
1 stor lök
1 stor morot
1 stor persilja
750 g nötfärs
2 teskedar vetemjöl
400 ml nötköttbuljong
1 matsked tomatpuré
2 matskedar worcestershiresås
salt
peppar
Toppning
750 g potatis
30 g smör
2-3 matskedar mjölk
125 g riven parmesan (eller cheddar)

Steg-för-steg instruktioner

I en djup kastrull värmer vi olja, sedan tillsätter vi hackad lök, morot och persilja och steker dem i tre minuter. Därefter rör vi ner köttfärsen och fortsätter att steka i cirka fem minuter tills köttet får en brun färg.

Vi tillsätter mjölet, blandar och värmer i cirka en minut. Sedan tillsätter vi buljongen, tomatpurén, Worcestershiresås, salt och peppar. Täcker allt och låter det sjuda långsamt i 40 minuter, och rör om ibland.

Under tiden förbereder vi det övre lagret: vi kokar potatisarna i saltat vatten, häller sedan av vattnet, tillsätter smör och mjölk och mosar potatisarna till puré. Vi saltar, pepprar och rör ner osten.

Vi fördelar köttfärsblandningen i fyra ugnsfasta skålar, eller så lägger vi den i en stor skål, och täcker med potatismoset. Vi gräddar i en förvärmd ugn på 200°C i 20-25 minuter.

Mosen ska ha en gyllenbrun färg och fyllningen ska koka. Vi serverar pajen varm.

Ytterligare information om receptet Stuglivs pajer gräddade i potatis och ost

Kålpaj inbakad i potatis och ost är en läcker tjeckisk rätt som kombinerar smaken av traditionella ingredienser. Huvudingredienserna är fint kryddade kålpajer som noggrant är inbakade i potatisdeg. Denna kombination strös sedan över med ett rikt lager ost, som smälter perfekt under gräddningen och skapar en gyllene skorpa. Rätten är mättande, näringsrik och idealisk för kyligare dagar, när den värmer både kropp och själ. Kålpajer är populära både bland barn och vuxna, och kommer säkert att glädja alla älskare av tjeckisk mat.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (41 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Köttfärs
Tag: Grönsaker, nötkött, köttfärs, steike, málesteapmi, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, čoarbbealli, gáibideaddji, gáibideaddji, njuoskkadeapmi

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Stuglivs pajer gräddade i potatis och ost.

Lägg till kommentar