Köttbullar i tomatsås
I en rymlig skål blandar vi ströbröd med köttfärs, bacon, lök, persilja och kryddor. Av denna blandning formar vi 20 bollar och trycker dem med handflatan…
Ingredienser du behöver
1 dl ströbröd från vitt bröd
450 g nötfärs
100 g bacon, finhackad
1 liten lök
3 matskedar färskhackad persilja
1 medelstort ägg
havssalt
nybryggd svartpeppar
2 matskedar solrosolja
2 dl vitlöksås (till pasta)
1 förpackning pasta (penne eller breda nudlar rekommenderas)
persilja till garnering
Steg-för-steg instruktioner
I en rymlig skål blandar vi ströbröd med nötfärs, bacon, lök, persilja och kryddor. Från den skapade blandningen formar vi 20 bollar som vi plattar till försiktigt. Sedan låter vi dem vila i kylskåpet i 10 minuter.
I en stor panna värmer vi olja. Vi grillar köttbullarna på medelhög värme i ca 5 minuter på båda sidor i två omgångar. Därefter häller vi bort överflödig olja och tillsätter pastasåsen till pannan. Vi kokar på låg värme i cirka 10 minuter, samtidigt som vi vänder bollarna med jämna mellanrum.
Vi kokar pastan och silar av den. Köttbullarna serveras med pastan och strös över med persilja.
Ytterligare information om receptet Köttbullar i tomatsås
Köttbullar i tomatsås är en läcker rätt som hela familjen kommer att älska. Dessa små bollar, tillagade av köttfärs, en blandning av örter och kryddor, sjuder i en fin tomatsås som ger rätten en rik smak. De serveras vanligtvis med pasta eller bröd, vilket gör dem till ett perfekt val för en snabb och näringsrik lunch eller middag. Det är en rätt full av tradition som är lätt att förbereda och som kommer att glädja alla matälskare.
Tomáš Rohlena