Stuvade kålrot med rökt kött

Stuvade kålrot med rökt kött
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en panna fräser vi en ljus löksåss, därefter häller vi i lite kall rökt buljong och rör om ordentligt så att det inte bildas klumpar. Därefter tillsätter vi i stavarna…

Ingredienser du behöver

Kålrot
rökt kokt nacke
kall rökt buljong
smör
vetemjöl
lök
ättika
socker
salt

Steg-för-steg instruktioner

I pannan fräser vi ljus lökroux, sedan tillsätter vi en liten mängd kall rökt buljong och rör om ordentligt så att det inte bildas klumpar.

Sedan tillsätter vi tärnad kålrot till pommes frites, saltar dem och sjuder. Vid behov tillsätter vi buljong. Som avslutning tillsätter vi uppvärmt kött och smakar av med vinäger och socker.

Ytterligare information om receptet Stuvade kålrot med rökt kött

Bakade kålrot med rökt kött är en traditionell rätt som gläder inte bara smaklökarna utan också anhängare av enkel och näringsrik matlagning. Kålroten, rik på vitaminer och mineraler, bakas tills den blir mjuk, vilket ger den en mild smak. Det rökta köttet ger rätten en markant arom och fyllighet. Denna rätt kan serveras som huvudrätt, men passar också utmärkt som tillbehör. Tillagningen är enkel och snabb, vilket gör den till ett perfekt val för familjelunch eller middag.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (49 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: Grönsaker, fläskkött, málesteapmi, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, steike, dálvereseptat, njuoskkadeapmi, søt ja surgat, šaddoborramušat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Stuvade kålrot med rökt kött.

Lägg till kommentar