Fläskkotlett stekt i ghee

Fläskkotlett stekt i ghee
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

Tvättat och torrt kött knackas försiktigt genom plastfolie. Vid kanterna gör vi några snitt så att köttet inte vrider sig under tillagningen. Vi salta och peppra. Ägget vispas utan att tillsätta andra ingredienser.

Ingredienser du behöver

2 skivor nacke
salt
peppar
större ägg
halvgrynad mjöl
ströbröd, helst nyligen malt från 3 dagar gamla frallor
ghee (klarat smör)

Steg-för-steg instruktioner

Köttet som vi har tvättat och torkat klappar vi försiktigt ut mellan plastfolie. Kanterna snittas så att köttet inte vrider sig. Vi saltar och pepprar.

Vi vispar äggen utan att tillsätta några ingredienser. Vi förbereder mjöl och ströbröd. Köttet panerar vi först i mjölet, sedan i äggen och slutligen i ströbrödet.

Vi smälter smöret och steker schnitzlarna på båda sidor tills de får en gyllene färg. De färdiga schnitzlarna lägger vi på en pappersservett för att absorbera överflödig fett.

Ytterligare information om receptet Fläskkotlett stekt i ghee

Fläskkotlett från bog stekt i ghee är en av de mest populära rätterna i den tjeckiska kök. Denna läckra kotlett tillagas av en kvalitetsbit bog, som på grund av sin saftighet och smak är ideell. Stekningen i ghee ger kotletten en balanserad smak och en vacker gyllenbrun yta. Tillagningen är enkel, det räcker med att panera i ströbröd och steka tills den är krispig. Denna rätt serveras ofta med potatis eller sallad, vilket gör den till en perfekt lunch eller middag för hela familjen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: fläskkött, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, steike, beavdegirji

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fläskkotlett stekt i ghee.

Lägg till kommentar