Svampdumplar

Svampdumplar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skalar löken och skär den i små bitar, sedan fräser vi den i en tredjedel av flottet. Vi tillsätter den tärnade baguetten och fräser allt tillsammans. I mjölken vispar vi ägget.

Ingredienser du behöver

200 g färska svampar eller champinjoner (kan ersättas med torkade svampar)
3 matskedar fläskfett
1 liten lök
50 g bacon
1 matsked ströbröd
2 matskedar grovt mjöl
350 g baguette
2,5 dl mjölk
1 ägg
mald peppar
salt

Steg-för-steg instruktioner

Skala löken och hacka den i små bitar, stek den i en tredjedel av fettet, tillsätt sedan tärnad baguette och stek allt tillsammans.

Vispa äggen i mjölken, salta, häll över den avsvalnade stekta brödet och låt stå en kort stund. Blanda sedan i den siktade mjölet, den rivna brödet och malen svartpeppar.

Tvätta svampen och skär den i små skivor, stek den med tärnad bacon, låt svalna och blanda i degen, som vi formar till små runda knölar.

Koka dem i saltat vatten i cirka 10 minuter. Innan servering dela knölarna på mitten och häll över smält fett. De kan serveras som tillbehör till såser eller som en ensam rätt.

Ytterligare information om receptet Svampdumplar

Svampknölar är en traditionell tjeckisk rätt som glädjer alla svampälskare. De tillverkas av en deg som innehåller kokt potatis, mjöl och torkade eller färska svampar. Knölarna kokas vanligtvis i vatten och serveras som tillbehör till kötträtter eller som en egen rätt med sås. Deras fina smak och doft av skogssvampar gör svampknölar till en populär specialitet som tilltalar inte bara gourmeter utan även alla som vill njuta av det bästa från det tjeckiska köket.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Sidrätter
Tag: dumplings, svampar, steike, málesteapmi, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, mállásat, suola, álki, čatnon, biergokeahtes borramušat, čakča

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Svampdumplar.

Lägg till kommentar