Svampdumplar

Vi skalar löken och skär den i små bitar, sedan fräser vi den i en tredjedel av flottet. Vi tillsätter den tärnade baguetten och fräser allt tillsammans. I mjölken vispar vi ägget.
Ingredienser du behöver
200 g färska svampar eller champinjoner (kan ersättas med torkade svampar)
3 matskedar fläskfett
1 liten lök
50 g bacon
1 matsked ströbröd
2 matskedar grovt mjöl
350 g baguette
2,5 dl mjölk
1 ägg
mald peppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
Skala löken och hacka den i små bitar, stek den i en tredjedel av fettet, tillsätt sedan tärnad baguette och stek allt tillsammans.
Vispa äggen i mjölken, salta, häll över den avsvalnade stekta brödet och låt stå en kort stund. Blanda sedan i den siktade mjölet, den rivna brödet och malen svartpeppar.
Tvätta svampen och skär den i små skivor, stek den med tärnad bacon, låt svalna och blanda i degen, som vi formar till små runda knölar.
Koka dem i saltat vatten i cirka 10 minuter. Innan servering dela knölarna på mitten och häll över smält fett. De kan serveras som tillbehör till såser eller som en ensam rätt.
Ytterligare information om receptet Svampdumplar
Svampknölar är en traditionell tjeckisk rätt som glädjer alla svampälskare. De tillverkas av en deg som innehåller kokt potatis, mjöl och torkade eller färska svampar. Knölarna kokas vanligtvis i vatten och serveras som tillbehör till kötträtter eller som en egen rätt med sås. Deras fina smak och doft av skogssvampar gör svampknölar till en populär specialitet som tilltalar inte bara gourmeter utan även alla som vill njuta av det bästa från det tjeckiska köket.