Svampstuvning

Svampstuvning
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 1

Har du torkade eller frysta svampar och samlar fortfarande fler? Förbered en frisk svampblandning som doftar härligt av skogen. Du hittar recept på…

Ingredienser du behöver

svamp (helst flera sorter)
lök
fläskfett (eller olja)
vitlök
krossad kummin
ägg (1 ägg per portion)
salt

Steg-för-steg instruktioner

I svinster steker vi den hackade löken, och när den börjar få en rosa färg tillsätter vi svamp i bitar, cirka 2x2 cm, som vi har sköljt på förhand. Om svampen är för torr kan vi försiktigt tillsätta lite vatten (ungefär 1–3 matskedar).

På låg värme låter vi svampen sjuda under lock i ungefär 10 minuter, sedan saltar vi, strör över spiskummin, tillsätter pressad vitlök efter smak och låter koka en stund.

Därefter tillsätter vi lätt vispade och något salta ägg.

Under ständig omrörning steker vi tills äggen stelnar.

Servera med bröd.

Ytterligare information om receptet Svampstuvning

Svampstek är en populär tjeckisk maträtt vars bas är färska eller torkade svampar, ofta stensoppar eller kantareller. Dessa skärs i bitar och steks i en panna med lök och vitlök tills de får en gyllene färg. Därefter tillsätts en saltad och pepprad äggblandning som stelnar i pannan. Denna rätt serveras varm, ofta med gott bröd eller potatis.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (51 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: mellanmål, svampar, steike, álki, johtil, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, slovákia, glutenkeahtes, geassereseptat, čakča, vegetariána, njuoskkadeapmi

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Svampstuvning.

Lägg till kommentar