Sås av selleri stjälkar

Morot och selleri (blasten behåller vi) skärs i små bitar, löken och vitlöken hackas fint. I en panna smälter vi smöret och fräser löken med vitlöken tills de blir mjuka. Sedan tillsätter vi…
Ingredienser du behöver
1 hela stjälkselleri
1 morot
1 stor lök
1 större vitlöksklyfta
1 matsked smör
1 skopa mjöl
ca 700 ml köttbuljong
100 ml vispgrädde
60-80 g riven Nivå
2 korn kryddpeppar
salt
peppar
Steg-för-steg instruktioner
Morötter och selleri skärs i mindre bitar, löken och vitlöken finhackas. I en panna smälter vi smöret och fräser löken med vitlöken tills de blir mjuka. Sedan tillsätter vi selleri, morötter, salt och kryddor och fräser allt i cirka fem minuter tills sellerin får en härlig doft.
Vi tillsätter mjöl och rör om en stund. Vi späder med buljong så att den täcker sellerin. Vi blandar och kokar tills grönsakerna mjuknar. Rör om ibland. Den mjuka grönsaken (utan kryddpeppar) mixas slät. Vi justerar tjockleken efter behov med buljong.
Till blandningen tillsätter vi ost och efter att den har smält tillsätter vi grädde. Vi låter det koka en stund. Avslutningsvis rör vi ner fint hackad selleriblad och smakar av såsen. Servera med kokt potatis eller till pasta.
Ytterligare information om receptet Sås av selleri stjälkar
Sås av selleristjälkar är en läcker och hälsosam rätter som utmärker sig för sin milda smak och friska doft. Denna rätt är ett utmärkt val för grönsaksälskare och vegetariska köket. Selleristjälkar kokas tillsammans med örter och kryddor, vilket ger dem en unik karaktär. Såsen passar utmärkt till pasta, kött eller som dip till grönsaker. Tack vare sitt låga kaloriinnehåll är den idealisk för dem som bryr sig om en hälsosam livsstil.