Utopare - beprövad lag

Utopare - beprövad lag
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 1

Om du letar efter det perfekta receptet på marinad för utopence som verkligen kommer att vara utmärkt, rekommenderar jag att du provar detta. Verkligen…

Ingredienser du behöver

5 kg korv
1 l ättika (Bzenecký 8%)
12 stycken kryddpeppar
30 st pepparkorn
5 lagerblad
3 jämna teskedar salt (även mindre)
8 jämna matskedar socker (även mindre)
1,5 burk inlagda gurkor (även mer)
2 burkar paprikor (eller gethorn)
1,50 kg lök

Steg-för-steg instruktioner

Jag förbereder en lag av vatten, ättika, salt, socker och kryddor som jag kokar upp och sedan låter svalna. När den har svalnat tillsätter jag lagen från ett glas med pickles, som sedan ska användas vid inläggningen, samt lagen från två 0,7-litersburkar med röda paprikor, som vi också kommer att använda vid inläggningen.

1-1,30 kg skalad lök skär jag i mycket tunna ringar med hjälp av ett rivjärn. Den övriga gurkan skär jag i klyftor om 2-3 cm, först fyrdelar jag dem och sedan skär jag dem. Paprikan hackar jag i tjockare remsor och placerar bitarna i snittarna på korvarna, eller så fyller jag dem mellan löken runt korvarna. Ibland använder jag istället gethorn, som jag också skär i lämpliga bitar och lägger i snittarna och mellan korvarna för en kryddigare variant.

När jag har färdiglagad och svalnat lag, tvättade burkar och lock, skalade korvar, skalad och skuren lök och skurna övriga ingredienser, börjar jag fylla burkarna.

Jag snittar korvarna tre gånger, det vill säga jag gör tre djupare längsgående snitt. I det mittersta snittet lägger jag rikligt med lök, i ett av ändsnittet lägger jag skivor av gurka (även rikligt), och i det andra ändsnittet lägger jag en bit paprika (eller en bit gethorn för en kryddigare variant). I botten av burken lägger jag lite lök, sedan korvarna och i sprickorna växelvis lök, gurkor och paprika som dekoration (eller gethorn).

Vi häller på lagen, stänger burkarna och låter stå kallt i minst en vecka. Eftersom korvarna är snittade tre gånger, sugs lagen in i dem bättre och snabbare.

Var och en kan enligt sina preferenser lägga till senap, peppar, chili kryddor och annat i snittarna för att utopencerna ska få en skarpare smak.

Ytterligare information om receptet Utopare - beprövad lag

Utopenci är en traditionell tjeckisk rätt som många älskare av inlagda delikatesser har kommit att uppskatta. Rätten består av korv som är inlagd i en uppfriskande och kryddig lag, vanligtvis gjord av vinäger, lök och kryddor. "Utopenci - beprövad lag" representerar en variant som garanterar en balanserad smak och perfekt krispighet. De passar utmärkt som förrätt eller som en del av ett kalas och trädgårdsgrillningar. Deras förberedelse är inte svår och den färdiga produkten kommer att glädja alla som uppskattar autentiska tjeckiska smaker.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (36 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Snabb middag
Tag: Grönsaker, mellanmål, málesteapmi, álki, dábálaš beaivi, mállásat, álki, álggaheddjiide, glutenkeahtes, álbmái, søt ja surgat, feasttat ja ávvudeamit, lasta, galbma borramušat, šaddanbeaivi, gahččan

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Utopare - beprövad lag.

Lägg till kommentar