Vegetariska potatisbullar

Biffar görs vanligtvis av kött, men i detta recept kommer vi att fokusera på en vegetarisk variant. Vi kommer att använda kokta och mosade potatisar med…
Ingredienser du behöver
500 g potatis
salt
nykrossad peppar
1 lök
1 matsked olja
1 morot
vitlök (efter smak)
lökgrönska
1 ägg
100 g ost (gouda)
3 matskedar Solamyl-stärkelse
flott för stekning (eller olja)
Steg-för-steg instruktioner
Sköljda, skalade och skivade potatisar kokas i saltat vatten. Efter avrinning överförs de till en skål och mosas noggrant med en potatisstöt.
I den smälta oljan i pannan tillsätter vi en sked och fräser finhackad lök, riven morot, och tillsätter till sist hackad vitlök.
I skålen med potatisarna tillsätter vi fräst eller rå grönsak, fint riven ost och ett krossat ägg. Därefter tillsätter vi två skedar stärkelse, saltar, peppar och lägger till hackad gräslök. Allt blandas noggrant.
I pannan värmer vi olja eller fläskfett och formar försiktigt bollar med oljiga händer, som vi sedan plattar ut med handflatan, panerar i Solamyl och steker på båda sidor. Serveras med en sallad efter eget val.
Ytterligare information om receptet Vegetariska potatisbullar
Vegetariska potatisbiffar är en läcker och näringsrik maträtt som gläder inte bara vegetarianer, utan även alla matälskare. Huvudingredienserna är potatis, som kombineras med finhackad lök, vitlök och örter, vilket ger biffarna en fantastisk smak. För en krispig textur används ofta ströbröd eller havregryn. Dessa biffar passar utmärkt som huvudrätt, men även som tillbehör till sallad. De är lätta att förbereda och perfekta för en snabb och hälsosam måltid.