Zucchini kål kokt
Om du fortfarande har massor av zucchini i din trädgård kommer du definitivt att uppskatta ett annat sätt att bearbeta dem. Zucchinisurköd är gott och utgör ett utmärkt alternativ…
Ingredienser du behöver
2 större zucchinis
1 lök
smör
1 matsked vetemjöl
socker
ättika
kummin
salt
Steg-för-steg instruktioner
Zucchini skalas och om de inte har stora frön ännu, rivas grovt. För större zucchini gräver vi först ut fröna innan vi river dem.
Den rivna zucchinin läggs i ett durkslag, saltas och får rinna av i ungefär en halvtimme.
I smör fräser vi hackad lök, tillsätter en matsked mjöl och fräser kort. Därefter tillsätter vi zucchinin, kummin, socker och vinäger efter smak.
Vi kokar i max 5 minuter så att zucchinin förblir fast och inte faller sönder.
Ytterligare information om receptet Zucchini kål kokt
Zucchini-kål är en smakrik och hälsosam rätt som kombinerar färsk zucchini med klassisk kål. Detta recept är lätt att tillaga och är perfekt för vegetariska måltider. Zucchinin ger rätten en mjuk textur och sötma, medan kålen ger en uppfriskande krispighet. Sjudning är den perfekta metoden som bevarar näringsvärdena i grönsakerna och säkerställer deras utmärkta smak. Servera som ett tillbehör eller som en egen rätt som kommer att glädja hela familjen. Hälsosam, näringsrik och läcker - det är zucchinikålen!
Tomáš Rohlena