Draget fläskkött på öl

Fläskköttet skärs i tärningar, saltas, peppras och kryddas med kummin efter smak. De skalade lökarna hackas och fräses i ister tills de blir glansiga. Därefter tillsätter vi…
Ingredienser du behöver
ungefär 1 kg fläsklägg eller karré
2 stora lökar
ungefär 5 större vitlöksklyftor
salt
malen peppar
krossad kummin
ungefär 0,5 l öl för att späda ut, efter smak ljus eller mörk 10°
Vidare efter smak
lök
helt senap eller dijonsenap...
inlagda gurkor
inlagda chili eller gethorn...
bröd eller bakverk
Steg-för-steg instruktioner
Fläskköttet skärs i tärningar, kryddas med salt, peppar och kummin efter smak.
De skalade lökarna hackas och steks i ister tills de mjuknar. Därefter tillsätter vi det förberedda köttet, som vi fräser med löken och rör om då och då för att få en gyllenbrun yta. När saften har kokat bort, tillsätter vi hackad vitlök och låter den dofta. Vi kan även tillsätta örter efter smak. Sedan häller vi över öl och låter det sjuda långsamt tills köttet är helt mört, under omrörning och tillsättning av vätska vid behov. Köttet sjuds så länge att det börjar falla isär i trådar vid omrörning.
Det svalnade köttet delas med gafflar eller så mosas det med steksky. När det är helt kallt kryddas det efter egna preferenser med senap, hackad lök och eventuellt salt och peppar. Vi kan välja vanlig, röd eller vårlök.
Det pulled fläskkött serveras med färskt bröd eller bakverk, vi kan dekorera det med gurka eller chili, och om vi vill kan vi lägga till dem till köttet efter smak.
Pulled fläskkött kan även göras i ugnen, där vi blandar det kryddade köttet med lök och vitlök, tillsätter öl, täcker över och bakar vid en temperatur av cirka 180 °C tills köttet faller isär i trådar.
Ytterligare information om receptet Draget fläskkött på öl
Kraftigt fläskkött i öl är en delikat och aromatisk rätt som glädjer köttälskare. Köttet kokas långsamt i öl, vilket ger det en unik smak och gör trådarna mörare. Denna tillagningsmetod säkerställer att köttet är saftigt och lätt går att dra isär i bitar. Det passar bäst att servera med färskt bröd eller som fyllning i tortillor. Kraftigt fläskkött i öl är ett utmärkt val för familjefester eller grillningar med vänner, där alla uppskattar dess rika smak och arom.