Enkel fläskkött med knödel och surkål

En typisk tjeckisk maträtt är utan tvekan knedlo-zelo-vepřo. Men oroa dig inte, dess tillagning är inte så svår. Enligt detta recept…
Ingredienser du behöver
1 kg fläskstek (hela bitar)
4 lökar
600 g konserverad kål
Enligt behov
vetemjöl
hela kummin
strösocker
paprikapulver
sojasås
olja
salt
malen peppar
Till servering
knödel (brödknoedel, potatisknödel osv.)
Steg-för-steg instruktioner
Skålen smörjer vi med olja. Vi hackar 3 lökar fint och placerar dem i skålen. Det tvättade köttet skär vi i större bitar och lägger ovanpå löken.
Vi strör paprika, tillsätter soja, saltar och peppar, och häller på vatten så att köttet är täckt.
Vi sätter in i den förvärmda ugnen på 200 °C och bakar tills köttet börjar falla isär. Det är bra att kontrollera och tillsätta vätska var 15:e minut.
Kålen lägger vi i en kastrull, strör över kummin, saltar, tillsätter lite vatten och kokar i 20 minuter. Därefter tjocknar vi med mjöl och låter det bli tjockt.
I en panna fräser vi den fint hackade löken med en nypa socker tills den blir brun. Vi rör ner den i kålen. Vi serverar med potatisdumplings.
Ytterligare information om receptet Enkel fläskkött med knödel och surkål
Enkel fläskkött-med-knödel-och-kål är en traditionell tjeckisk maträtt som består av ugnsstekt fläskkött, surkål och knödel. Denna kraftfulla maträtt är populär inte bara i hushåll utan även på restauranger över hela Tjeckien. Fläskkött-med-knödel-och-kål serveras ofta med en sås av steksky som ger rätten en smakdimension. Kombinationen av smakerna från köttet, den sura kålen och de mjuka knödelna skapar en perfekt gastronomisk upplevelse. Det är ett idealiskt val för älskare av tjeckisk mat.