Fiskfilé gratinerad med potatis, svamp och ingefära

Vi kokar potatisen med skalet tills de är halvmjuka, sedan låter vi dem svalna och skär dem i tjockare skivor. Svampen blötläggs i buljong eller i vatten i cirka 10 minuter...
Ingredienser du behöver
500 g fiskfilé (jag hade bitar)
250 ml vispgrädde
6 större potatisar
salt
peppar
fänkål
malen ingefära
adžika krydda
svamp krydda
handfull torkade svampar
2 ägg
Steg-för-steg instruktioner
Koka potatisarna med skalet tills de känns halvmjuka, låt dem sedan svalna och skär dem i tjockare skivor. Blötlägg svampen i buljong eller bara i vatten och koka i cirka 10 minuter.
Ta en ugnsform, lägg skivor av potatis på botten, tillsätt salt, peppar, strö över adžika-krydda och svampkrydda.
Lägg skivor av fisken ovanpå potatisen, krydda med salt och peppar, strö över adžika-krydda, svampkrydda och ingefära, och lägg till svampen. Slutligen lägg till ytterligare ett lager potatis som återigen saltas, peppras och strös med adžika-krydda.
Sätt in ugnsformen i den förvärmda ugnen och baka i 10 minuter på full effekt. Häll sedan över grädde blandad med två vispade ägg och baka tills det blir brunt (tiden kan variera beroende på ugnen). Jag gräddade i cirka 35 minuter.
Ytterligare information om receptet Fiskfilé gratinerad med potatis, svamp och ingefära
Fiskfilé gratinerad med potatis, svamp och ingefära är en smakrik och näringsrik måltid som förenar utmärkta smaker från havet och jorden. Den mört fiskfilén kompletteras perfekt med fina skivor av potatis och aromatiska svampar, medan ingefära ger en distinkt touch av kryddighet. Denna rätt är inte bara läcker, utan också rik på protein och vitaminer. Idealisk som huvudrätt, som kommer att glädja alla som älskar hälsosam gastronomi. Ett perfekt val för familjemiddag eller festliga tillfällen.