Fiskfilé gratinerad med potatis, svamp och ingefära

Fiskfilé gratinerad med potatis, svamp och ingefära
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi kokar potatisen med skalet tills de är halvmjuka, sedan låter vi dem svalna och skär dem i tjockare skivor. Svampen blötläggs i buljong eller i vatten i cirka 10 minuter...

Ingredienser du behöver

500 g fiskfilé (jag hade bitar)
250 ml vispgrädde
6 större potatisar
salt
peppar
fänkål
malen ingefära
adžika krydda
svamp krydda
handfull torkade svampar
2 ägg

Steg-för-steg instruktioner

Koka potatisarna med skalet tills de känns halvmjuka, låt dem sedan svalna och skär dem i tjockare skivor. Blötlägg svampen i buljong eller bara i vatten och koka i cirka 10 minuter.

Ta en ugnsform, lägg skivor av potatis på botten, tillsätt salt, peppar, strö över adžika-krydda och svampkrydda.

Lägg skivor av fisken ovanpå potatisen, krydda med salt och peppar, strö över adžika-krydda, svampkrydda och ingefära, och lägg till svampen. Slutligen lägg till ytterligare ett lager potatis som återigen saltas, peppras och strös med adžika-krydda.

Sätt in ugnsformen i den förvärmda ugnen och baka i 10 minuter på full effekt. Häll sedan över grädde blandad med två vispade ägg och baka tills det blir brunt (tiden kan variera beroende på ugnen). Jag gräddade i cirka 35 minuter.

Ytterligare information om receptet Fiskfilé gratinerad med potatis, svamp och ingefära

Fiskfilé gratinerad med potatis, svamp och ingefära är en smakrik och näringsrik måltid som förenar utmärkta smaker från havet och jorden. Den mört fiskfilén kompletteras perfekt med fina skivor av potatis och aromatiska svampar, medan ingefära ger en distinkt touch av kryddighet. Denna rätt är inte bara läcker, utan också rik på protein och vitaminer. Idealisk som huvudrätt, som kommer att glädja alla som älskar hälsosam gastronomi. Ett perfekt val för familjemiddag eller festliga tillfällen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (38 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fiskkött
Tag: fisk, málesteapmi, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, hálbi, čeahkka, álki, čoarbbealli, eará

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fiskfilé gratinerad med potatis, svamp och ingefära.

Lägg till kommentar