Fiskfiletcutlets bakade i ugnen utan stekning

Fiskfiletcutlets bakade i ugnen utan stekning
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

Vi låter filén tina, tillsätter salt och panerar den i krossade majsflingor. Vi bakar på bakplåtspapper i ugnen på max temperatur i cirka 10 till 15 minuter.

Ingredienser du behöver

400 g filé
krossade majsflingor utan tillsatt socker för panering
2 citronskivor
salt

Steg-för-steg instruktioner

Filén får tina, vi salta den och vänder den i krossade majsflingor.

Vi gräddar den på bakplåtspapper i en förvärmd ugn på max temperatur i cirka 10 till 15 minuter.

På tallriken dekorerar vi med en skiva citron. Vi serverar med kokt potatis och grönsaker.

Ytterligare information om receptet Fiskfiletcutlets bakade i ugnen utan stekning

Fiskfiléer panerade och bakade i ugnen utan fritering är ett hälsosamt och gott alternativ till traditionella schnitzlar. Fiskfiléerna paneras i brödsmulor och kryddas lätt med örter, vitlök eller citron. De bakas sedan i ugnen, vilket ger en krispig yta och saftigt kött inuti, utan att behöva använda olja. Denna rätt är perfekt för en snabb lunch eller middag och passar utmärkt med en fräsch sallad eller potatisrätter. Du kan njuta av en läcker måltid utan skuldkänslor.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fiskkött
Tag: fisk, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fiskfiletcutlets bakade i ugnen utan stekning.

Lägg till kommentar