Karpfritter

Karpmask är en populär rätt som du kan prova vid fiskeutfärder. Du kan också enkelt förbereda dem hemma.
Ingredienser du behöver
fileter av 1 karp
saft från halva citronen
2 krossade vitlöksklyftor
1/2 matsked malen kummin
1/2 tesked malen ingefära
1/2 tesked torkad timjan
1 nypa chili (efter smak)
1 tesked soja
1 äggula
2 matskedar vatten (efter behov)
salt
malen svartpeppar
För panering
2 delar vetemjöl
1 del Solamyl
malen paprika
Dessutom
olja för stekning
Steg-för-steg instruktioner
Vi droppar filéerna med citronjuice och låter dem vila i cirka 10 minuter.
Under tiden förbereder vi marinaden genom att blanda de nödvändiga ingredienserna. Fiskfiléerna skärs i stavar och doppas i marinaden. Vi låter dem marinera i minst två timmar.
Från mjöl, Solamyl och paprika gör vi en blandning som vi täcker karpfiskstavarna som har fått vila.
I het olja steker vi dem från alla sidor tills de får en gyllenbrun färg och lägger dem sedan på en pappersservett.
Som tillbehör erbjuder vi potatis i olika former, eller så serverar vi dem enkelt som snacks till öl eller vin.
Ytterligare information om receptet Karpfritter
Karpfritters är en originell rätt som förenar traditionell fiskmatlagning med en populär tillagningsmetod för pommes frites. Istället för potatis används färsk karp som skärs i tunna strimlor och täcks med en krispig smet. Efter att de har friterats i het olja får de en gyllene färg och en läcker smak. Denna rätt är ett utmärkt alternativ till vanliga pommes frites och passar perfekt som en del av en fiskmeny eller som en smakfull snack. Karpfritters kan avnjutas med olika såser eller en fräsch grönsallad.