Fläskbitar på bacon och brysselkål

Fläskbitar på bacon och brysselkål
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 55 minuter
Portioner: 2

Av fläskkött kan vi skapa många läckra rätter. Bitar av saftigt kött blandas med bacon och tillsammans med brysselkål låter vi dem sjuda. Såsen av…

Ingredienser du behöver

300 g fläskkarre (eller bog)
100 g bacon
20 g talg
salt
nymalen peppar
1/2 tesked krossad kummin
100 g lök
220 g brysselkål
buljong för att ösa (efter behov)
3-4 vitlöksklyftor

Steg-för-steg instruktioner

Köttet tvättas och skärs i bitar, baconet skärs i små tärningar. Löken delas, skalas och hackas grovt. Brysselkålen rensas och delas på mitten.

I en het djup stekpanna lägger vi i fett och bacon, från vilket fettet får smälta. Sedan tillsätter vi löken och saltar lite. När löken mjuknar och börjar bli gyllene, steker vi den under omrörning till en mörkare guldbrun färg.

Vi lägger i det saltade och pepprade köttet och rör om då och då tills det har fått färg på alla sidor. Därefter tillsätter vi kummin och brysselkålen, blandar allt och häller på cirka 150 ml het buljong. Vi kokar upp, sänker sedan värmen och låter puttra under lock.

Vid behov rör vi om, tillsätter buljong och låter puttra tills köttet blir mört, vilket tar cirka 40-45 minuter. Mot slutet pressar vi blandningen, rör i vitlöken, låter koka en minut till och stänger sedan av.

Löken har bidragit till förtjockning och smak, vi saltar efter smak och serverar med potatisdumplings, kokt potatis eller pasta.

Ytterligare information om receptet Fläskbitar på bacon och brysselkål

Fläskbitar med bacon och brysselkål är en läcker rätt som förenar smakerna av rökig bacon och fint fläskkött. Förberedelsen börjar med att steka baconet, vilket ger en rik smak till rätten, därefter tillsätts möra fläskbitar och pittoreska små brysselkål. Denna rätt är idealisk för den som vill njuta av en mättande och smakfull middag. Serverad med potatis eller bröd, kommer den garanterat att glädja varje älskare av hemmagjord mat.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (24 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: fläskkött, beaivemális, álki, dábálaš beaivi, čeahkka, álki, steike, njuoskkadeapmi, kálla

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fläskbitar på bacon och brysselkål.

Lägg till kommentar