Kokt kål med fläskkött

Kokt kål med fläskkött
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 3

Fläskkött marineras i en blandning av grillkrydda, spiskummin, krossad vitlök och salt. Vi låter det stå så i en timme. Sedan flyttar vi allt från skålen till...

Ingredienser du behöver

grönkål (skuren i strimlor)
1 lök
kummin
grillkrydda
salt
1 vitlöksklyfta
250 g fläskkött (skuret i mindre tärningar)

Steg-för-steg instruktioner

Vi lägger fläskköttet i en blandning av grillkrydda, kummin, krossad vitlök och salt och låter det marinera i en timme.

Till slut flyttar vi allt från skålen till pannan och låter det sjuda. När köttet är mört, strör vi över en matsked vetemjöl och rör om. Vi låter det steka en stund så att det bildas en krispig yta på köttet.

Därefter tillsätter vi fint skuren lök, kål och smakar av med salt. Vi häller i 200 ml vatten, rör om och täcker med ett lock. Vi sjuder tills kålen mjuknar.

Ytterligare information om receptet Kokt kål med fläskkött

Stuvad vitkål med fläskkött är en traditionell tjeckisk rätt som utmärker sig genom sin enkelhet och fantastiska smak. Vitkålen stuvades sakta tills den är mjuk, vilket ger den en len konsistens och en oersättlig smak. Fläskköttet, vanligtvis i form av tärningar, marineras och tillagas sedan tillsammans med kålen, vilket skapar en läcker sås. Denna rätt är populär för sin näringsrikedom och förmåga att värma i kallare dagar. Den serveras ofta med dumplings eller färskt bröd, vilket förstärker den totala gastronomiska upplevelsen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (44 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: fläskkött, steike, málesteapmi, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, suola, čeahkka, álki, álggaheddjiide, kálla, njuoskkadeapmi, marineren, šaddoborramušat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kokt kål med fläskkött.

Lägg till kommentar