Szegedigulasch

Självklart, här är översättningen:
Kokt fläskkött tillagat liknande pörkölt, berikat med surkål, härstammar från Ungern. Denna populära variant kallas Szegediner gulasch.
Ingredienser du behöver
1 stor lök
4 vitlöksklyftor
ett stycke fläskfett
500 g fläskkött (skuld, lår, nacke)
kummin
100-200 g matgrädde 12%
paprikapulver (söt och stark)
1/2 chilipeppar (kan uteslutas)
500 g surkål
salt
malen peppar
lagerblad
socker
För att reda
1-2 matskedar vetemjöl
vatten
Steg-för-steg instruktioner
Skala löken och vitlöken, hacka löken fint och vitlöken i mindre bitar. Köttet skärs i tärningar som vi saltar och peppar.
I fläskfett fräser vi den tärnade löken gyllene, tillsätter sedan köttet och den hackade vitlöken och låter det sjuda.
Kort före tillsättningen av vätska lägger vi till kummin och paprikapulver, låter dem fräsa en stund och tillsätter sedan omedelbart vatten.
Vi rör ner kålen utan lag (eller så kan vi spara lite lag enligt egen smak), tillsätter lagerblad och chili om vi föredrar stark mat. Låt allt sjuda i cirka 30 minuter tills köttet och kålen är nästan mjuka.
I en liten mängd vatten lös upp 1-2 matskedar vetemjöl noggrant och vispa i grytan under ständig omrörning för att reda den. Låt sedan koka långsamt i cirka 20 minuter.
Till sist tillsätter vi grädden och låter koka en stund till. Efter smak kan vi lägga till salt, peppar eller eventuellt socker.
Servera grytan med bröd eller dumplings.
Ytterligare information om receptet Szegedigulasch
Szegedinsgulas är en traditionell maträtt från den tjeckiska köket, som har sina rötter i ungersk gastronomi. Denna välsmakande rätt består främst av fläskkött, surkål och paprika, vilket ger den en karakteristisk smak. Lök och kryddor som oregano och kummin används också. Rätten serveras vanligtvis med knödel eller bröd, vilket perfekt kompletterar dess tjocka sås. Szegedinsgulas är populär inte bara i tjeckiska hem utan även i många restauranger över hela landet.