Spett av fläskfilé

Spett av fläskfilé
Förberedelsetid: 60 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skär köttet i större bitar och lägger det i en skål. Vi salta, peppra, tillsätter kryddor, vitlök och olja. Vi blandar allt väl och låter det marinera i minst 2 timmar.

Ingredienser du behöver

fläskfilé
engelsk bacon
lök
paprika
korv
salt, peppar
grillkrydda
aglio peperoncini (behövs inte)
vitlök
olja

Steg-för-steg instruktioner

Linsens skärs i större bitar och läggs i en skål. Vi salter dem, peppar dem, tillsätter kryddor, vitlök och olja. Allt blandas noggrant och får marinera i minst 2 timmar.

Vi skalas löken och skär den i klyftor, paprikan tvättas och skärs i större bitar, korven skärs i skivor. Varje bit kött sveps in i bacon och allt träds sedan växelvis på en spett.

Vi lägger i en ugnsform, lite vätska tillsätts och grillas vid 225°C tills det mjuknar. Under grillningen tillsätter vi vätska.

Ytterligare information om receptet Spett av fläskfilé

Porkfiléspett är en läcker maträtt som glatt överraskar alla köttälskare. Fläskfilén, känd för sin mördande ömhet och saftighet, skärs i bitar och marineras med örter och kryddor. Sedan grillas eller tillagas spetten i ugnen, vilket ger dem en rökig smak. De serveras ofta med färska grönsaker och såser som ytterligare förstärker matupplevelsen. Denna rätt är perfekt för fester och familjeluncher.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (31 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: Grönsaker, fläskkött, beaivemális, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, čoarbbealli

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Spett av fläskfilé.

Lägg till kommentar