Fläskkarré med champinjoner

Hacka löken i små bitar och fräs den i olja eller fett. Skär köttet i mindre bitar eller skivor, banka det lätt, salta, peppra och lätt...
Ingredienser du behöver
1 kg fläskkarré
3 medelstora lökar
250 g färska champinjoner
vanlig senap
malen kummin
salt
peppar
söt paprika
vetemjöl för redning (eller färdig sås)
olja eller svinflott
Steg-för-steg instruktioner
Lök hackas fint och steks i olja eller fläskfett. Köttet skärs i bitar eller skivor, banka ut det, salta, peppra och bred på senap av full fetthalt.
På den stekta löken lägger vi köttet, strö på malen kummin och söt paprikapulver. Tillsätt lite vatten och koka kort.
Efter ungefär femton minuter tillsätter vi vatten och kokar tills det blir mjukt. När köttet är mjukt (efter cirka en timme), tillsätter vi skivade champinjoner och kokar i ytterligare 20 till 30 minuter. Slutligen tjocknar vi såsen med redning eller vetemjöl och serverar med ris eller bulla dumplings.
Ytterligare information om receptet Fläskkarré med champinjoner
Fläskkarré på champinjoner är en populär tjeckisk rätt som kännetecknas av sin saftighet och rika smak. Köttet steks först gyllene, varefter färska champinjoner sauteras på det, vilket ger rätten en unik smak och arom. Kryddad med vitlök, lök och örter blir den en utmärkt huvudrätt, perfekt för familjefester eller söndagslunch. Rätten serveras traditionellt med potatis eller dumplings och sås som kompletterar alla smaker på ett utmärkt sätt.