Fläskkarré med morötter och brysselkål i en panna

Köttet tvättas och skärs i bitar, brysselkålen delas på mitten, moroten skärs i skivor och vitlöken hackas grovt. I en djup panna på…
Ingredienser du behöver
2 skivor fläskkarré utan ben
1 matsked fläskfett (eller olja)
1 morot
10 brysselkål
2 vitlöksklyftor
stekkrydda hemmagjord eller köpt
salt efter smak
Steg-för-steg instruktioner
Köttet tvättas noggrant och skärs i små bitar, brysselkålen delas på mitten, moroten skivas och vitlöken hackas grovt.
I ett hett fett i en djup stekpanna fräser vi köttet. Sedan tillsätter vi moroten och brysselkålen och rör om ibland tills de får en gyllenbrun färg. Innan vi avslutar stekningen tillsätter vi kryddorna och vitlöken för att frigöra deras doft.
Vi serverar med potatis, pasta eller bröd tillagade på olika sätt och kompletterar med sallad efter smak.
Ytterligare information om receptet Fläskkarré med morötter och brysselkål i en panna
Fläskkotlett med morötter och brysselkål i en panna är en smakrik och mättande rätt, perfekt för en familjemiddag. Den saftiga kotletten kompletteras utmärkt med lätt sötad morot och läckra brysselkål, som ger rätten en hälsosam grönsaksdel. Förberedelsen är snabb och enkel – allt som behöver göras är att steka det i pannan och låta det koka tillsammans. Detta recept är ett utmärkt val för dem som söker en unik kombination av smaker med minimal ansträngning. Dessutom är städningen efter måltiden snabb, eftersom allt är tillagat i en kastrull.