Fläskkarré med morötter och brysselkål i en panna

Fläskkarré med morötter och brysselkål i en panna
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 2

Köttet tvättas och skärs i bitar, brysselkålen delas på mitten, moroten skärs i skivor och vitlöken hackas grovt. I en djup panna på…

Ingredienser du behöver

2 skivor fläskkarré utan ben
1 matsked fläskfett (eller olja)
1 morot
10 brysselkål
2 vitlöksklyftor
stekkrydda hemmagjord eller köpt
salt efter smak

Steg-för-steg instruktioner

Köttet tvättas noggrant och skärs i små bitar, brysselkålen delas på mitten, moroten skivas och vitlöken hackas grovt.

I ett hett fett i en djup stekpanna fräser vi köttet. Sedan tillsätter vi moroten och brysselkålen och rör om ibland tills de får en gyllenbrun färg. Innan vi avslutar stekningen tillsätter vi kryddorna och vitlöken för att frigöra deras doft.

Vi serverar med potatis, pasta eller bröd tillagade på olika sätt och kompletterar med sallad efter smak.

Ytterligare information om receptet Fläskkarré med morötter och brysselkål i en panna

Fläskkotlett med morötter och brysselkål i en panna är en smakrik och mättande rätt, perfekt för en familjemiddag. Den saftiga kotletten kompletteras utmärkt med lätt sötad morot och läckra brysselkål, som ger rätten en hälsosam grönsaksdel. Förberedelsen är snabb och enkel – allt som behöver göras är att steka det i pannan och låta det koka tillsammans. Detta recept är ett utmärkt val för dem som söker en unik kombination av smaker med minimal ansträngning. Dessutom är städningen efter måltiden snabb, eftersom allt är tillagat i en kastrull.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (24 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Fläskkött
Tag: Grönsaker, fläskkött, steike, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, kálla

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Fläskkarré med morötter och brysselkål i en panna.

Lägg till kommentar